• PRO TV
  • Intră în mintea celor mai periculoși infractori ai lumii! Cu Mariana Van Zeller    

Intră în mintea celor mai periculoși infractori ai lumii! Cu Mariana Van Zeller    

Intră în mintea celor mai periculoși infractori ai lumii! Cu Mariana Van Zeller    

Noua serie documentară marca National Geographic, Ilegal cu Mariana van Zeller spune cea mai clară, sinceră și uimitoare poveste despre lumile clandestine alcătuite din proxeneți, falsificatori de bani, traficanți de droguri, prostituate și utilizatori de steroizi și stupefiante.


De la fraza spusă de unul dintre capii lumii interlope “banii sunt orginiea tuturor relelor”, oameni despre care aflăm ca au fost ca noi toți ajung să transporte cocaină, să facă trafic de carne vie, să comercializeze arme ilegal și să falsifice bani.

Povestea acestor persoane o spune în documentarul ILEGAL, de pe National Geographic, Mariana Van Zeller,  câștigătoare PEABODY, câștigătoare DUPONT, câștigătoare LIVINGSTON și nominalizată EMMY. 
 
Pe măsură ce pătrunde tot mai adânc în aceste lumi subterane, Mariana dezvăluie — cu îndrăzneală și empatie — faptul că cei care operează aceste rețele de trafic sunt adesea mult mai asemănători nouă decât credeam. În același timp arată resorturile unei lumi greu de înțeles din afară, dar care, chiar după spusele jurnalistei, “ne influențează mai mult decât credem.”Mariana Van Zeller: “Oamenii nu își dau seama că există piețe negre peste tot în jurul nostru, ascunse la vedere. Și ceea ce mă fascinează cel mai mult este modul în care oameni obișnuiți, care respectă legea — persoane ca mine și ca tine — sunt atrași în aceste lumi interlope.”

Într-un interviu exclusiv oferit PRO TV PLUS, Mariana Van Zeller dezvăluie ce a aflat despre acești oameni din lumea interlopă. Puteți urmări interviul mai jos: 


 

Ilegal cu Mariana van Zeller va avea premiera în data de 19 februarie la ora 22:00, pe NATIONAL GEOGRAPHIC și le oferă spectatorilor o aventură cu o misiune clară în locuri rar văzute, pentru a afla ce se ascunde în spatele cortinei infracționale. Cu o experiență de 15 ani în care a investigat piața neagră, Mariana petrece timp cu importanți jucători din mai multe economii subterane — de la traficanți de tigri și escroci internaționali la falsificatori, traficanți de arme și furnizori de fentanil. Pe parcurs, întâlnește și polițiști, foști deținuți, colegi de breaslă și localnici prinși la mijloc, în încercarea de a oferi o imagine panoramică asupra acestor rețele de trafic prea puțin înțelese care contribuie la economia subterană de multe miliarde de dolari la nivel mondial.

PRIMUL EPISOD
 
Primul episod din serie transmis în România pe 19 februarie, la ora 22:00, pe National Geographic, spune “povestea de neatins despre contrabandă.” Piața neagră pentru tigri și părți de tigru este atât de profitabilă, secretă și periculoasă încât puțini au încercat să îi descopere detaliile sordide. Mariana călătorește în lung și în lat pentru a se întâlni față-în-față cu contrabandiștii.

COCAINĂ

Pe 26 februarie, Mariana reface una dintre cel mai greu de rezolvat rute de contrabandă ale lumii, urmând traseul cocainei dintr-o vale izolată din Peru, prin coasta Caraibelor din Columbia, până pe străzile din Miami. În pofida războiului împotriva drogurilor pe care SUA îl poartă de zeci de ani, producția de cocaină este la un nivel record și Mariana se întâlnește cu câțiva dintre producătorii, contrabandiștii, șoferii și excursioniștii adolescenți care își riscă viața pentru a livra drogul preferat de americani la petreceri.
 
ALTE TEME ABORDATE SUNT:
 
5.03. 2021– BANI CONTRAFĂCUȚI

Mariana pătrunde în lumea interlopă peruană pentru a se întâlni cu meseriașii mafioți care produc și vând cei mai bine falsificați dolari americani din lume. Pe parcurs, află că multe dintre aceste operațiuni de falsificare sunt conduse de familii mafiote din Lima, care fac avere în pofida eforturilor de combatere a contrafacerii ale Serviciilor Secrete Americane și ale Poliției Naționale din Peru.


12.03. 2021 –ESCROCHERII ȘI FRAUDE

Mariana intră în lumea escrocheriilor internaționale pentru a-i înțelege mecanismele și a se întâlni cu infractorii aflași în centrul acestei industrii înfloritoare. Investigația ei o poartă de pe străzile din Montego Bay până în cartierele extravagante din Tel Aviv în căutarea celor mai mari escroci de telefon, loterie și financiari din lume și află de ce americanii sunt ținta perfectă.
 
19.03.2021 – STEROIZI

În era social media, cererea pentru steroizi ilegali este în expansiune. Mariana caută producătorii și utilizatorii în încercarea de a înțelege vanitatea, nesiguranța și lăcomia care determină această piață neagră periculoasă, nereglementată, de miliarde de dolari, a anabolizantelor.


26.03.2021 FENTANIL, CEL MAI PERICULOS DROG DIN SUA

Fentanilul a supraalimentat cea mai periculoasă criză a medicamentelor din istoria Americii. Dar este mai puțin înțeles modul în care acest medicament a transformat pur și simplu piața neagră. Mariana merge în căutarea noilor șefi, noilor rute, noilor riscuri și a comunităților care plătesc prețul pentru următorul val de fentanil.

În luna aprilie, subiectele abordate sunt

TRAFIC DE ARME

Mariana intră într-o lume periculoasă din toate punctele de vedere și arată ce înseamnă comercializarea armelor în mod illegal.
 
TRAFIC DE PERSOANE
 
Într-o călătorie relevatoare în California, statul ei de origine, Mariana intră în contact cu proxeneți, victime, polițiști sub acoperire și detectivi particulari pentru a înțelege afacerea murdară a sexului ilegal în America. Cum recrutează proxeneții? Cum gândesc ei? De unde își iau puterea? Și cât de departe pot merge pentru a-și lua partea din această piață neagră de miliarde de dolari?

FOTO: NATIONAL GEOGRAPHIC

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni