• PRO TV
  • Un medicament administrat pe cale orală ar putea fi noua soluție împotriva COVID-19! Anunțul unui gigant farmaceutic

Un medicament administrat pe cale orală ar putea fi noua soluție împotriva COVID-19! Anunțul unui gigant farmaceutic

Un medicament administrat pe cale orală ar putea fi noua soluție împotriva COVID-19! Anunțul unui gigant farmaceutic

A trecut un an de când noul coronavirus a speriat România și aproape un an și jumătate de când COVID-19 a fost descoperit pentru prima dată în Wuhan (China).

Chiar dacă se lucrează intens la eradicarea pandemiei, până acum au murit din cauza virusului peste 2,6 milioane de persoane din întreaga lume, iar alți aproximativ 117 milioane de oameni au fost infectați.

De câteva luni se vorbește tot mai des despre momentul în care pandemia va ajunge la final, mai ales datorită faptului că mai multe vaccinuri au fost deja livrate în întreaga lume, iar populația a început să se imunizeze.

Zilele trecute, oamenii din toate colțurile lumii au mai primit o veste bună, potrivit Agerpres: gigantul farmaceutic Merck și o companie americană au anunțat progrese în dezvoltarea unui medicament administrat oral împotriva COVID-19, antiviralul lor în curs de testare având efecte pozitive în reducerea încărcăturii virale. Medicamentul (molnupiravir) a redus semnificativ încărcătura virală la pacienţi după cinci zile de tratament.

„Ştiind că există o nevoie neacoperită de tratamente antivirale împotriva SARS-CoV-2, suntem încurajaţi de aceste rezultate preliminare”, a spus Wendy Painter, director medical la Ridgeback Biotherapeutics.

„O scădere mai rapidă a încărcăturii virale la indivizii având COVID-19 în fază iniţială şi care au primit molnupiravir, sunt promiţătoare. Dacă sunt întărite de studii suplimentare, ar putea avea consecinţe importante în termeni de sănătate publică, în contextul în care coronavirusul continuă să se răspândească şi să evolueze în lume”, a completat William Fischer, unul dintre directorii studiului şi profesor de medicină la Universitatea din Carolina de Nord.

Sursa citată mai notează că Merck lucrează, de asemenea, la un tratament numit MK-711. Primele rezultate ale studiilor clinice arată o reducere cu peste 50% a riscului de deces sau de insuficienţă respiratorie la pacienţii spitalizaţi cu forme moderate până la severe de COVID-19.

foto: Shutterstock

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

Vezi și: Olimpiada Mămicilor 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni