• PRO TV
  • INTERVIU Dragoș Bucur, despre filmul fără nume: ”Nu cred că a mai făcut nimeni pe piața din România”

INTERVIU Dragoș Bucur, despre filmul fără nume: ”Nu cred că a mai făcut nimeni pe piața din România”

INTERVIU Dragoș Bucur, despre filmul fără nume: ”Nu cred că a mai făcut nimeni pe piața din România”

Un film fără nume, un scenariu deloc clasic, cum nu sunt nici vremurile și nici etapa pe care o parcurge cinematografia în prezent, un regizor consacrat, doi actori celebri care devin producători. 

Plus un workshop de o lună, la finalul căruia participanții vor juca în această producție. Din 24 mai, regizorul Cristi Puiu lansează în București un proiect provocator pentru cei care se vor înscrie pe https://actoriedefilm.ro/, susținut anterior în Franța, la Toulouse și Grenoble, ce vizează investigarea jocului actorului de film. Atelierul este realizat în colaborare cu Dragoș Bucur și Dorian Boguță, care ulterior vor deveni producătorii filmului.


Pe 24 mai, începi un proiect atipic, împreună cu regizorul Cristi Puiu și Dorian Boguță, un atelier în urma căruia vreți să alegeți distribuția unui film. Este o abordare unică pe piața filmului din România, a mai făcut cineva asta?

În exact această formulă nu cred că a mai făcut nimeni pe piața din România, dar într-un format asemănător, da. Noi, cu Love Building și Două Lozuri :) Diferența este că, în acest caz, atelierul este de fapt parte din procesul de creare a filmului și că actorii vor fi cei care vor da viața poveștilor. Așa cum spune Cristi Puiu,  „se lucrează cu materialul clientului”, adică actorii au șansa de a participa la un proiect structurat pe ei înșiși.

Am văzut că sunt așteptați să se înscrie la Atelier și persoane care nu au neapărat experiență sau studii în film. Cât de provocator va fi pentru voi să lucrați cu persoane care sunt novice în ale cinematografiei?

Nu ar fi prima oară când la cursurile Actoriedefilm.ro participă oameni fără experiență, doar că de data aceasta „provocarea” este a regizorului Cristi Puiu, el fiind cel care va susține acest Atelier. Și, așa cum zice chiar el, așteaptă oameni dispuși să se arunce în această nebunie de curs, care poate fi o experiență extraordinară pentru toată lumea-cursanți, producători, operatori și regizor.

Care sunt așteptările voastre acum înainte de începerea Atelierului? Ce fel de oameni căutați?

Oameni dispuși să renunțe la  o luna la confort și rutină, de dragul acumulării de experiență alături de unul dintre cei mai mari regizori români și europeni.

Pentru tine acest proiect vine și cu o ipostază nouă, aceea de producător. Ce înseamnă mai exact?

Această ipostază nu este chiar nouă, am fost producătorul a patru filme de lung metraj (Love Building, Alt Love Building, Două Lozuri și Hawaii), doar că de data aceasta nu știu pentru ce să mă pregătesc! Scenariul, actorii, locațiile și chiar perioada exactă de filmare sunt elemente necunoscute, ceea ce face ca întregul proiect să fie cu atât mai incitant!

Cum vor fi dezvoltate elementele filmului în cadrul Atelierului?

Așa cum spuneam, nu știm prea mult, dar asta este frumusețea proiectului! Scenariul se bazează pe ceea ce regizorul va primi de la cursanți, de acest input care va deveni scheletul viitoarei povești.

Când estimați că veți începe să turnați acest film?

Filmările încep în intervalul 1-7 iunie  și durează până se termină:)

Cum a fost anul trecut pentru voi, actorii? Ce ți-a lipsit cel mai mult?

A fost o perioadă grea pentru majoritatea actorilor, mai ales a celor care activează în teatrele independente! Perioada asta a fost grea pentru teatre, cinema-uri, horeca, multe bussines-uri au fost distruse și cred că și mulți actori nu prea s-au descurcat.

Ai avut proiecte de film în pandemie?

Cu excepția emisiunii „Visuri la cheie”, eu nu am filmat nimic în ultimul an.

Știu că fiica ta este pasionată de film și de scriere pentru film, în special. Când vedem un film cu voi doi?

Încă scriem la scenariul „Delta Neagră”, deși îmi dau seama acum, răspunzând la întrebare, că pare deja o poveste veche, ținând cont că au trecut aproape 3 ani de când am început acest proiect!

De la „Marfa și banii” și până astăzi, numele tău a trecut granițele țării în industria filmului și a ajuns la Hollywood. Pentru cineva care acum este începător sună a poveste aspirațională. Ce crezi că a contat cel mai mult în tot acest parcus al tău, un element definitoriu pe care l-ai recomanda oricărui actor care vrea să atingă o astfel de performanță?

Ai nevoie de noroc în primul rând, apoi seriozitate și perseverență și nu în ultimul rând să întâlnești persoanele potrivite. Și da, Cristi Puiu a fost o persoană care a contat enorm în parcursul carierei mele cinematografice.

 Foto; Marius Samoila

Ei sunt noii arhitecți ce se alătură echipei Visuri la cheie. Ce așteptări au de la noul sezon?

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni