• PRO TV
  • Scandal peste Ocean! Bill Cosby a fost eliberat, deși fusese condamnat la închisoare pentru viol

Scandal peste Ocean! Bill Cosby a fost eliberat, deși fusese condamnat la închisoare pentru viol

Scandal peste Ocean! Bill Cosby a fost eliberat, deși fusese condamnat la închisoare pentru viol

Fostul mare comediant Bill Cosby a fost eliberat din penitenciar după aproape 3 ani. Instanța a anulat condamnarea sa pentru viol, iar motivația i-a nemulțumit pe americani.

În vârstă de 83 de ani, Bill Cosby avea de ispășit o pedeapsă de închisoare cuprinsă între 3 și 10 ani pentru drogarea și violarea jucătoarei de baschet Andrea Constand în 2004.

La 30 iunie 2021, Curtea Supremă din Pennsylvania a anulat condamnarea după ce a constatat existența unui un acord pe care l-a încheiat cu un procuror anterior condamnării, care ar fi trebuit să-l împiedice să fie pus sub acuzare în acest caz, scrie People.

Instanța a stabilit că Bill Cosby a fost condamnat pe baza unor „mărturii viciate” și a interzis rejudecarea cazului. Mai mult, al 5-lea amendament al lui Cosby a fost încălcat atunci când procurorul districtual a emis un comunicat de presă, difuzat de mai multe organizații media importante, promițând necondiționat să nu-l acuze pe Cosby.

Această acțiune ar fi avut ca scop constrângerea mărturiei lui Cosby și privarea acestuia de dreptul constituțional de a păstra tăcerea.

Citește șiÎnchis pentru viol, comediantul Bill Cosby și-a tapetat pereții celulei cu postere cu Meghan Markle


Bill Cosby și avocata sa, după eliberare, în fața casei comediantului. FOTO: Getty Images

Cosby a fost eliberat din închisoare miercuri. Hotărârea Curții prevede și că „orice viitoare urmărire penală cu privire la aceste acuzații speciale trebuie interzisă”.

Primele cuvinte ale lui Bill Cosby după eliberare

Bill Cosby a reacționat pe Twitter imediat după eliberare.

Nu mi-am schimbat niciodată poziția și nici povestea. Întotdeauna am susținut că sunt nevinovat. Mulțumesc tuturor fanilor mei, suporterilor, prietenilor care mi-au fost alături în acest calvar. Mulțumiri speciale Curții Supreme din Pennsylvania pentru respectarea regulilor de drept”, a transmis Cosby.

Reacții după eliberarea lui Cosby

Procurorii au cerut 30 de ani de închisoare pentru Bill Cosby, considerat „Tăticul Americii”. Însă, marele comediant, care este complet orb din 2016, nu a executat nici 3. 

Andrea Constand, femeia care l-a acuzat pe Bill Cosby de viol. FOTO: Getty Images

Vestea eliberării lui a scandalizat opinia publică din America și i-a determinat pe mulți să comenteze acid. 

Andrea Constand, femeia care l-a acuzat pe Cosby de viol, a postat un comunicat amplu în care își arată dezamăgirea pentru decizia nedreaptă a instanței.

Nu este doar dezamăgitoare, ci și îngrijorătoare, deoarece îi poate descuraja pe cei care caută dreptate pentru agresiune sexuală în sistemul de justiție penală să raporteze sau să participe la urmărirea penală a atacatorului”, se arată în comunicatul postat pe Twitter.

Actrița Amber Tamblyn a postat și ea pe Twitter un mesaj pentru a-și exprima dezamăgirea.

Sunt furioasă la aflarea acestei vești. Cunosc personal femei pe care acest om le-a drogat și le-a violat în timp ce erau inconștiente. Rușine Curții pentru această decizie”, a scris actrița.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Oferta lecțiilor de supraviețuire în cartier împreună cu Meitii - Facem Level (Summer Edition susținută de Republic of Gamers) – episodul 25

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni