Bill Cosby condamnat la închisoare pentru viol. Va sta după gratii cel puțin trei ani

Bill Cosby condamnat la închisoare pentru viol. Va sta după gratii cel puțin trei ani
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 25 Septembrie 2018
Data actualizare: 25 Septembrie 2018
Fostul mare comediant Bill Cosby, poreclit „tăticul Americii”, a fost condamnat marți la o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între trei și zece ani. Cosby a fost găsit vinovat pentru drogarea și violarea unei jucătoare de baschet în 2004.

Juriul Tribunalului din Norristown, ținutul Montgmomery (Pennsylvania), nu a avut milă față de Bill Cosby, pe care l-a trimis la închisoare pentru cel puțin trei ani. Pedeapasa este încadrată între trei și zece ani, iar fostul comediant va executa din ea cât va considera instanța, însă nu mai puțin de trei ani. Bill Cosby, azi în vârstă de 81 de ani, a fost găsit vinovat pentru drogarea și violarea baschetbalistei Andrea Constand în anul 2004. Prezentă la audieri, aceasta a mărturisit că acuzatul i-a administrat, fără voia ei, niște pastile care au anesteziat-o aproape complet, împiedicând-o să se împotrivească violului.

Andrea Constand a avut curajul să-l înfrunte pe Bill Cosby


Împotriva fostului comediant au fost depuse și înregistrate mai multe plângeri, provenite de la femei care au susținut că au fost abuzate în același fel cu zeci de ani în urmă. Înainte de citirea verdictului, instanța l-a declarat pe Bill Cosby „agresor sexual periculos” și i-au interzis anumite drepturi civile. În replică, avocații săi au afirmat că Bill Cosby nu reprezintă o amenințare pentru cineva, având în vedere vârsta sa înaintată și faptul că este complet orb.

Judecătorul Steven O’Neill l-a întrebat pe Cosby dacă are ceva de declarat înainte de a-și afla verdictul, însă acesta a refuzat. A întrebat însă dacă statutul de „agresor sexual periculos”, pe care îl va avea toată viața, ca un stigmat, îl va obliga să anunțe organele de poliție când călătorește dintr-un oraș în altul, „chiar și pentru o noapte”. Procurorul de caz i-a retezat-o scurt și i-a cerut să se consulte cu avocații săi pentru a primi răspuns, scrie ABC News.

Bill Cosby este complet orb din anul 2016


Inițial, procurorii au cerut 30 de ani de închisoare pentru comediant, însă cele două părți au căzut la o învoială ca partea acuzatoare să nu emită pretenții mai mari de zece ani de deteție. Bill Cosby este prima celebritate acuzată de abuz sexual care ajunge la închisoare, de la începutul campaniei #MeToo. Alte nume grele ale showbiz-ului de peste Ocean sunt implicate în scandaluri monstruoase: Kevin Spacey, Morgan Freeman, Geoffrey Rush, Gerard Depardieu, Luc Besson, etc.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies