• PRO TV
  • O femeie nu mai are voie să meargă la grădina zoologică, după ce s-a împrietenit prea mult cu un cimpanzeu

O femeie nu mai are voie să meargă la grădina zoologică, după ce s-a împrietenit prea mult cu un cimpanzeu

O femeie nu mai are voie să meargă la grădina zoologică, după ce s-a împrietenit prea mult cu un cimpanzeu

Am învățat de-a lungul evoluției nostre că prieteniile pot fi legate și între specii diferite, iar animalele chiar au ajuns unele dintre cele mai bune și de nădejde prietene ale oamenilor. Dar, oare, există o limită?

Ei bine, da. Există o limită. Cu toate că de multe ori ne uităm la urși și îi vedem adorabili sau la lei, aceste animale sunt sălbatice, iar îmblânzârirea le împiedică de multe ori să se întoarcă în habitatul lor natural. 

Este și cazul unui cimpanzeu de la o grădină zoologică din Belgia. O femeie a reușit să se apropie atât de mult de animal, încât a creat o dependență de ambele părți. Aceștia au ajuns să dezvolte sentimente unul pentru celălalt, iar femeia îl pupa chiar prin geamul de siguranță.

Atașamentul a devenit atât de puternic, încât cimpanzeul a început să nu mai socializeze cu celelalte primate, iar asta i-a făcut pe administratorii grădinii zoologice să ia măsuri. 

Adie Timmermans este un vizitator obișnuit la grădina zoologică și s-a atașat de cimpanzeul pe care îl vizitează de patru ani. Acesteia i-a fost interzis să mai vină să vadă animalul, iar supărarea ei a ajuns și pe posturile TV. “Iubesc acel animal și el mă iubește. Nu am nimic altceva. De ce vor să ne ia asta?”, a spus femeia.

Grădina zoologică ar fi declarat, potrivit mirror.co.uk: „Un animal prea concentrat asupra oamenilor este mai puțin respectat de colegii săi. Vrem ca Chita să fie un cimpanzeu pe cât posibil. În afara orelor de vizită la grădina zoologică, el trebuie să se descurce 15 ore pe zi în grupul său. Vrem să-i dăm șansa să fie cât mai fericit posibil".

Chita a crescut ca animal de companie și a fost donat la grădina zoologică când a devenit prea mare și imposibil de gestionat.

Sursa foto: YouTube Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni