• PRO TV
  • Cine este Oana Nicolau, psihosexologul care ajută cuplurile tensionate să treacă de perioadele grele din viață

Cine este Oana Nicolau, psihosexologul care ajută cuplurile tensionate să treacă de perioadele grele din viață

Cine este Oana Nicolau, psihosexologul care ajută cuplurile tensionate să treacă de perioadele grele din viață

Oana Nicolau este psihoterapeut de cuplu și psihosexolog și face parte din panelul de experți din cadrul emisiunii Căsătoriți pe nevăzute. 

Menirea ei este să ajute oamenii să dezvolte relații sănătoase și să treacă peste tensiunile care apar deseori în cuplu.

Experiența personală a învățat-o să creadă în dragoste

Oana Nicolau este o femeie împlinită. Formează un cuplu cu soțul ei de 29 de ani și este mama a trei băieți. Experiența personală a ajutat-o să înțeleagă cum poate să-i ajute mai bine pe cei care trec prin perioade tensionate în cuplu, să-i sprijine și să-i ghideze să dezvolte relații funcționale, sănătoase și împlinite.

Pentru pacienții ei, Oana este un fel de “doctor al relațiilor”, iar faptul că reușește să le vindece “rănile” îi umple sufletul de bucurie și satisfacție. 

Sunt atât de norocoasă pentru că reuşesc să îmi fac timp să privesc oamenii. Am atât de multe de învăţat de la fiecare dintre ei, indiferent de vârstă, profesie, religie, statut social. Fiecare gest, cuvânt, privire sau atingere îmi oferă şansa să aflu câte ceva de la fiecare.

Mă simt binecuvântată pentru că am o familie minunată, care îmi aminteşte mereu cât de frumoasă este viaţa. Sunt împlinită pentru că am şansa să practic o profesie care îmi place la nebunie! Mă trezesc dimineaţa şi ştiu că mă aşteaptă o zi minunată, o zi în care voi întâlni oameni”, povestește psihosexologul pe clinicaoananicolau.ro.

Oana Nicolau spune că cea mai înțeleaptă decizie din viața ei a fost aceea de a urma Facultatea de Psihologie. 

Oana și soțul ei, Sorin, au fondat o clinică de psihologie

Oana Nicolau este psihoterapeut din 2008. Tot în urmă cu 14 ani a fondat alături de soțul ei Clina de psihologie Oana Nicolau. Aici, peste 70 de specialiști cu experiență oferă servicii de la psihoterapie individuală, de cuplu până la psihiatrie. "Relația mea de cuplu crește de peste 28 de ani și, pe lângă altele, m-a învățat să cred în iubire și în relații. Asta le transmit și celor cu care mă întâlnesc, iar cei pe care I-am ghidat și ajutat să aibă relații funcționale, sănătoase și împlinite, au început să creadă la fel. Iubesc ceea ce fac, iar pentru mine este mai mult decât o meserie, este un fel de viață, pentru că am posibilitatea să îmbin atât experiență personală, cât și pe cea de cabinet, împreună cu anii de studiu, într-un continuum firesc și frumos", spune Oana. 

Certificări și specializări ale Oanei Nicolau conform CV-ului

  • Psihoterapeut sistemic de cuplu şi familie;
  • Psihosexolog;
  • Psiholog atestat în psihologia muncii;
  • Autor carte:  "A de la armonie";
  • Autor "Serialul Cuplului" - platforma de cursuri dedicată relației de cuplu;
  • Fondator MasterClass Oana Nicolau - platforma de cursuri online pentru cupluri - www.oananicolau.ro;
  • Mentor în cadrul clinicii pentru psihoterapeuții începători;
  • Cursuri de formare de scurta durată în terapia de cuplu - Scoala Strategica, Analiza Tranzactionala, Terapia centrata pe emotii;
  • AHPCC - Formare Terapia Schemelor în relația de cuplu;
  • Therapy Certification Center - Sex therapy;
  • My sexual Health - Better sex for couples, Institute for relational Intimacy - Assesing and Treating Sex issues in Psychotherapy.
Oana Nicolau a terminat Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Titu Maiorescu, în 2007. În același an a început să studieze la Școala Sistemică de Formare în Psihoterapie de la Iași. Oana are master în psihologie clinică și consiliere psihologică la Universitatea Hyperion. De asemenea, Oana a absolvit masterul în administrarea și dezvoltarea resurselor umane la Universitatea de București.

Ce rol are Oana Nicolau în cadrul emisiunii Căsătoriți pe nevăzute

Oana Nicolau a detaliat pentru PRO TV rolul ei în show-ul care va debuta la PRO TV, din 7 septembrie.

“Emisiunea este structurată în trei etape. În prima etapă, eu studiez fiecare concurent în parte, îi ofer un chestionar cu întrebări legate de istoricul personal, familial și cel al relațiilor și evident anumite aspecte ce țin de sexualitatea persoanei. Apoi am discuții de unu la unu. Voi face vizite la domiciliu pentru că mediul în care noi trăim spune foarte multe despre noi. A doua etapa este cea în care ne așezăm împreună cu ceilalți colegi experți și ne prezentăm concluziile pe care le-am tras fiecare. În a treia etapă, cuplurile sunt deja căsătorite și își trăiesc relația. Le voi oferi suport, voi fi acolo alături de ei. Îi voi ajuta să se cunoască unul pe celălalt și cel mai important îi voi ajuta să descopere acele compatibilități pe care noi le-am văzut, dar despre care ei încă nu știu nimic”, a spus expertul.

Citește și: Psihoterapeutul de cuplu Oana Nicolau, expert "Căsătoriți pe nevăzute", despre terapia de cuplu și compatibilitatea sexuală

Dă LIKE la pagina de Facebook a emisiunii Căsătoriți pe nevăzute ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în cel mai urmărit experiment social al momentului

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni