• PRO TV
  • Greta Thunberg sună adunarea pentru protejarea planetei: „Vinerea asta vor fi greve la nivel mondial”

Greta Thunberg sună adunarea pentru protejarea planetei: „Vinerea asta vor fi greve la nivel mondial”

Greta Thunberg sună adunarea pentru protejarea planetei: „Vinerea asta vor fi greve la nivel mondial”

Activista pentru mediu Greta Thunberg anunță marea grevă pentru climă, care va fi organizată la nivel mondial vineri, 24 septembrie. Tânăra, care cere de 3 ani factorilor de decizie din statele puternic industriaLizate măsuri de reducere a poluării, va susține mișcarea de la Berlin.

Vineri, 24 septembrie 2021, se anunță proteste de stradă în mai toate statele lumii. Mișcarea Friday For Future, inițiată de Greta Thunberg în august 2018, a mobilizat milioane de oameni pentru a susține cauza planetei.

Activista din Suedia și-a anunțat admiratorii că vineri va protesta în fața Parlamentului german, de la ora 12:00, alături de alți suținători ai mișcării globale.

Vinerea asta vor fi greve pentru climă peste tot în lume. Mă voi alătura protestului din Berlin, ne vedem la ora 12:00 la Bundestag”, a scris Greta Thunberg pe contul ei de Instagram.

Activista de mediu se află în cea de-a 162-a săptămână de grevă pentru climă.

Ce vor de la liderii lumii organizatorii protestelor

Reprezentanții mișcării Friday For Future au făcut publice principalele cerințe ale lor pentru liderii lumii. Iată cele mai importante mesaje transmise reprezentanților statelor puternic industrializate!

  • Țările dezvoltate trebuie să-și reducă drastic nivelul de emisii, prin renunțarea la combustibilii fosili, extracția, arderea și utilizarea acestora. „Avem nevoie de planuri concrete și bugete anuale detaliate de carbon, cu foi de parcurs și repere, pentru a ne asigura că ajungem la zero, cu justiție și echitate, în timpul necesar pentru a aborda schimbările climatice”.
  • Colonizatorii din țările dezvoltate au o datorie climatică pe care trebuie să o plătească, pentru cantitatea disproporționată de emisii istorice, și aceasta începe cu creșterea finanțării climatice pentru implementarea reparațiilor climatice anti-rasiste, anularea datoriilor, în special pentru daunele cauzate de evenimentele meteorologice extreme și furnizarea de fonduri de adaptare care deservesc comunitățile.
  • Demersuri pentru o recuperare cu adevărat globală în fața COVID-19, asigurând o distribuție echitabilă a vaccinului la nivel mondial și suspendând restricțiile de proprietate intelectuală asupra tehnologiilor COVID-19. Acesta este un pas esențial către o recuperare globală, ecologică și corectă.
  • Recunoașteți evidența crizei climatice ca un risc pentru siguranța umană și asigurați drepturile refugiaților climatici în dreptul internațional.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni