Greta Thunberg, adolescenta care protestează de 100 de săptămâni pentru dreptul la viață al tuturor

Greta Thunberg, adolescenta care protestează de 100 de săptămâni pentru dreptul la viață al tuturor
Greta Thunberg, pe stradă, la Stockholm. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data: 17 Iulie 2020
În august 2018 a început o adevărată mișcare de masă, care a dus la mobilizarea a zeci de milioane de oameni de pe întreg mapamondul. Activista de mediu Greta Thunberg dezvăluie ce a câștigat omenirea în cele 100 de săptămâni de grevă pentru salvarea planetei.

A început cu o pancartă pe care a scris Skolstrejk för klimatet (Grevă școlară pentru climă), în fața Parlamentului suedez. În fiecare zi de vineri, Greta Thunberg chiulea de la școală pentru a le aminti parlamentarilor din țara de origine că nu fac nimic pentru a asigura orașe curate pentru generațiile viitoare.

În vârstă de doar 15 ani, Greta Thunberg a reușit să capteze atenția lumii întregi când i s-a oferit o tribună de la care să-și transmită mesajul. Așa le-a bătut obrazul liderilor lumii pentru că au lăsat marile probleme de mediu să atârne pe umerii unor copii ca ea.

Citește și: Greta Thunberg, mesaj emoționant pentru români: „Ne vedem în stradă!”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

În cea de-a 100-a săptămână de protest în stradă, adolescenta din Suedia a dezvăluit cum a trăit ea această provocare.

Acum 100 de săptămâni, n-aș fi crezut că încă voi face asta azi. De atunci s-au întâmplat multe. Milioane de oameni au ieșit în stradă pentru a continua lupta de decenii și parcă nesfârșită pentru justiție climatică și de mediu. Dar, de atunci, lumea a emis peste 80 de gigatone de CO2. Am pierdut încă 2 ani din cauza lipsei acțiunii. Acestea sunt vremuri istorice, ceea ce facem sau nu facem acum va defini restul vieții noastre și viețile copiilor și nepoților noștri. Așa că, petreceți-vă timpul cu înțelepciune”, a scris Greta Thunberg pe Instagram.

Adolescenta a explicat că fiecare gest al omului influențează planeta și viitorul ei. „Cu toții avem un rol de jucat și, cu cât amprenta ta de carbon este mai mare, cu atât datoria ta morală este mai mare”, a mai spun tânăra din Suedia.   

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Facem Level – episodul 10: Cine intră cu SpeedyRoGamer în Counter-Strike Global Offensive are de-a face cu jucători de elită

FULLSCREEN
Greta Thunberg, adolescenta care protestează de 100 de săptămâni pentru dreptul la viață al tuturor
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO