• PRO TV
  • Fanii ”Squid Game” și-au dat seama cum se poate supraviețui jocului cu podul de sticlă

Fanii ”Squid Game” și-au dat seama cum se poate supraviețui jocului cu podul de sticlă

Fanii ”Squid Game” și-au dat seama cum se poate supraviețui jocului cu podul de sticlă

În cel de-al șaptelea episod al celui mai vizionat serial al momentului, ”Squid Game”, cei 16 jucători rămași în cursa mortală au parte de cea mai malefică provocare. Să aleagă un număr. 

Numerele sunt de la 1 la 16 și, după ce și-au făcut opțiunea, jucătorii află că e vorba de ordinea în care vor îndeplini următoarea provocare. 

Jocul podului de sticlă este simplu. Ai nevoie de 18 pași pentru a ajunge pe partea cealaltă. Problema e că unele panouri sunt din sticlă casabilă, altele -nu.

Panourile din sticlă securizată susțin greutatea jucătorilor, cele din sticlă simplă se sparg, trimițând jucătorul la moarte. Altă problemă este limita de timp, ceea ce înseamnă că dacă te afli printre ultimii nu este neapărat cel mai fericită poziție în concurs. 

În esență, este vorba de o problemă de matematică.

Jucătorul 1 se confruntă cu 50/50 șanse să moară sau să trăiască de fiecare dată când face un pas pe podul de sticlă. Asta înseamnă (1 / 2)¹⁸ sau 0.0003815 % șanse de succes. 

 

Jucătorul 2 avea mai multe șanse, grație jucătorului 1. De fapt, dacă jucătorii ar fi jucat rațional, fiecare dintre ei avea 1/2 șanse să ghicească nu una, ci două panouri pentru următorul jucător. Jucătorul din fața ta are chiar 1/4 șanse să ghicească trei necunoscute și tot așa.

 

Așadar, care sunt șansele să supraviețuiești trecerii podului de sticlă? Nu foarte rele, dacă ești cât mai în spate posibil. Să spunem că 1 din 4 oameni apucă să facă cea de-a treia săritură. Asta înseamnă că 1 din 4 oameni oferă informații despre trei panouri din 18 și, o dată ce aceste panouri sunt sigure, toate lumea le știe. 

Deja, când îi vine rândul jucătorului 10, acesta are șanse să supraviețuiască. Pe Reddit, utilizatorul SwissVictory a creat un program care să joace acest scenariu de 100.000 de ori.

Rezultatul la care a ajuns conformă problema de matematică, cu ”aproape 9 morți” în minutul 9.02. 

Dacă jucătorii din ”Squid Game” ar fi jucat fără emoții, ar fi avut 75% șanse să supraviețuiască după primele 10 decese sau chiar mai puțin, șase dintre ei ajungând în viață pe partea cealaltă. 

Felul în care au terminat ei jocul, cu doar trei supraviețuitori, a fost, în programul utilizatorului Reddit, printre cele mai improbabile scenarii, cu doar 1,2 % șanse să se întâmple asta. 

Foto: IMAGO

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni