• PRO TV
  • James Cameron: „Partea a doua a filmului Avatar este completă 100%, iar a treia 95%”

James Cameron: „Partea a doua a filmului Avatar este completă 100%, iar a treia 95%”

James Cameron: „Partea a doua a filmului Avatar este completă 100%, iar a treia 95%”

După nouă ani de lucru, celebrul regizor și producător canadian James Francis Cameron anunță că partea a doua a mult așteptatei pelicule științifico-fantastice Avatar este completă. Se pare că și cea de-a treia parte a filmului este gata în proporție de 95%. 

Lungmetrajul SF „Avatar”, filmul cu cele mai mari încasări din istorie, continuă cu o serie de aventuri cu mult mai captivante, asigură James Cameron, producătorul sequel-ului epic. O parte din scenele filmului au fost filmate sub apă, iar producătorul promite fanilor că frumusețea cadrelor va fi una uimitoare, iar acțiunea una cu totul specială ce va stârni curiozitatea, îndemând la drumuri uneori necunoscute și pline de suspans. 

Filmările s-au desfășurat greoi, având în vedere că actorii au învățat pe parcursul mai multor luni cum să înoate sub apă și să își țină respirația pentru mai multe minute.

„A doua parte a filmului Avatar este 100% completă, iar al treia să zicem 95%. Cum era de așteptat, am pierdut aproape patru luni și jumătate din cauza pandemiei, având în vedere că în Noua Zeelandă unde am filmat s-au au luat măsuri drastice împotriva pandemiei COVID-19." 

Citește și: Lista celor mai așteptate filme care vor fi lansate în 2022. Când apar Avatar 2, Batman sau Top Gun

După nouă ani de lucru în desfășurare, James Cameron a încheiat în sfârșit lucrarea începută în 2013, după succesul filmului original din 2009. „Să faci un astfel de sequel nu e deloc ușor… Aș adăuga că e un lucru chiar nebunesc! Extrem de dificil, iar dacă prima parte nu ar fi avut un succes răsunător, noi, întreaga echipă Avatar, nu am fi îndrăznit să acceptăm această provocare, să investim atât de mult timp și resurse. A fost o nebunie, dar va promit că rezultatele sunt pe măsură. Veți vedea. Timpul, răbdarea, perseverența și determinarea noastră au fost fundamentale pentru a îndeplini această misiune imposibilă.”

Producătorul nu și-a dorit să filmeze întregul film sub apă, inițial gândindu-se să recreeze atmosfera subacvatică în studio, suspendându-I pe actori de cabluri și folosind ecranul verde.  

„Am vrut să fixăm actorii de cabluri în studio și să creăm efectul acvatic mai târziu. Știam că va fi un coșmar să faci un film subacvatic, dar în același mi-am dat seama că nu mi s-ar părea suficient de realist pentru a adăuga efectele în post-producție. Le-am spus să facă oricum un test și să demonstreze că mă înșel. Am filmat aceleași scene folosind cele două tehnici și nimeni nu a avut dubii. Le-am eliminat pe cele din studio. Am avut nevoie de un cadru natural pentru a fi eficienți și a realiza scene care să fie cât mai aproape de adevăr”, a explicat regizorul canadian, cunoscut pentru pelicule celebre precum Titanic și Terminator. 

Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Dileep Rao, CCH Pounder şi Matt Gerald vor apărea şi în noul film, în timp ce Kate Winslet, Cliff Curtis, Edie Falco, Brendan Cowell, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Oona Chaplin, Vin Diesel şi CJ Jones se vor alătura proiectului. Filmul va avea premiera pe 16 decembrie 2022.

Foto: Profimediaimages.ro

Vezi și:
Moment emoționant în culisele Masterchef. Chef Hadad gătește rețeta din copilărie

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni