• PRO TV
  • Spre ce destinații își îndreaptă iahturile oligarhii ruși, în timp ce SUA îi adaugă pe lista neagră a sancţiunilor

Spre ce destinații își îndreaptă iahturile oligarhii ruși, în timp ce SUA îi adaugă pe lista neagră a sancţiunilor

Spre ce destinații își îndreaptă iahturile oligarhii ruși, în timp ce SUA îi adaugă pe lista neagră a sancţiunilor

Un număr tot mai mare de superyacht-uri deținute de magnații ruși și-au făcut drum spre Oceanul Indian, navigând în jurul insulelor Maldive și Seychelles, în timp ce Statele Unite şi aliaţii săi pregătesc noi sancţiuni împotriva Rusiei după invazia în Ucraina, potrivit bloomberg.com. 

Potrivit unei analize realizată de către Bloomberg News, cele mai mari patru iahturi de lux din Maldive sunt deținute de ruși. În fruntea clasamentului se află „Ocean Victory”, cu o lungime de 140 de metri, fiind în posesia magnatului din industria oțelului, Viktor Rashnikov.


Datele de pe site-ul SuperyachtFan.com demonstrează că o altă navă, „Clio” cu o lungime de 73 de metri, este asociată de magnatul aluminiului, Oleg Deripaska.
 
Iahtul deținut de Alexei Mordashov, un miliardar din industria oțelului, se află în Seychelles după ce a plecat din Maldive, iar „Sea Rhapsody” a bancherului rus Andrey Kostin se îndreaptă către lanțul de insule după ce a plecat din Turcia pe 18 februarie.
 
Conform Watcher Superyacht Group , se estimează că 10% din flota globală a superyacht-urilor este deținută de ruși. Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul iaht-urilor care se aflau în apele din apropierea insulelor Maldive a scăzut de la 19 la 10.
 
Liderii și oligarhii ruşi cred că vor primi o nouă lovitură deoarece administraţia Biden a anunţat recent crearea unui grup operativ care va viza activele lor, inclusiv iahturi şi proprietăţi imobiliare. Franţa a realizat o listă de proprietăţi deţinute de oligarhii ruşi, inclusiv maşini şi iahturi, care ar putea fi confiscate sub sancţiunile Uniunii Europene.

Sursă video: YouTube

Vezi și: 


 
 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni