• PRO TV
  • Un bărbat și-a pierdut viața după o intervenție brutală a poliției. Imaginile, făcut publice la doi ani după tragedie

Un bărbat și-a pierdut viața după o intervenție brutală a poliției. Imaginile, făcut publice la doi ani după tragedie

Un bărbat și-a pierdut viața după o intervenție brutală a poliției. Imaginile, făcut publice la doi ani după tragedie

O nouă înregistrare video care arată brutalitatea poliștilor americani a ajuns în spațiul public la aproape doi ani de la momentul evenimentelor. Un bărbat a murit sufocat după o intervenție brutală, pe care oamenii legii au considerat-o justificată.

Familia unui bărbat care și-a pierdut viața în martie 2020 a dat în judecată echipajul care a intervenit brutal asupra lui Edward Bronstein. Apropiații săi au aflat că există o înregistrare video a morții sale și au cerut instanței să-i acord acces la ea.

Imaginile, făcut publice la începutul acestei săptămâni, îl înfățișează pe bărbatul în cauză oprit de polițiști sub suspiciunea de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor interzise (alcool sau droguri).

Inițial, Edward Bronstein (38 de ani) s-a opus arestării, iar oamenii legii l-au averizat că vor folosi forța, conform prevederilor legale. Clipul video arată cum patru polițiști îl pun la pământ pe bărbat, cu fața în jos și încătușat, moment în care acesta reacționează spunând că nu se va mai împotrivi.

Oamenii legii nu țin cont de spusele lui și aplică măsurile clasice de imobilizare și de recoltare a probelor biologice. În scurt timp bărbatul dă semne de epuizare fizică și le atrage atenția polițiștilor că nu poate să respire. Cu glasul tot mai stins, Edward Bronstein încearcă să-i convingă pe cei care l-au imobilizat că intervenția lor îi face rău.

La câteva minute de la imobilizare, bărbatul s-a stins în brațele polițiștilor, manevrele de resuscitare fiind inutile. Imaginile video de la această intervenție brutală au fost publicate de ziarul Los Angeles Times

Vezi VIDEO AICI! Ele au fost surprinse de camerele video de tip body cam pe care le au polițiștii în timpul intervențiilor.

Intervenție brutală a poliției: familia vrea dreptate

Un avocat specializat în cazuri de intervenție brutală a poliției a decis să reprezinte în instanță familia bărbatului decedat. Acesta a declarat că inițial autoritățile au vrut să ascundă existența acestor imagini.

Statul California nu a vrut să prezinte aceste imagini. Mulțumim lui Dumnezeu că judecătorul a fost de acord cu noi și astfel puteți să vedeți acest clip. Este oribil, dar este singurul mod în care familia lui poate obține dreptatea”, a spus avocatul Luis Carrillo.

Cazul, petrecut cu două luni înainte de moartea lui George Floyd

Evenimentele descrise în acest video s-au petrecut la 31 martie 2020, cu aproape două luni înainte de moartea lui George Floyd, americanul de culoare care s-a stins din viață în urma unei intervenții brutale a polițiștilor din Minneapolis.

Atunci, cazul a căpătat atenție publică internațională fiindcă imaginile au fost distribuite masiv pe rețelele sociale, în real time. Oameni de pe întreg globul au putut să vadă live intervenția agresivă a polițiștilor care a dus la moartea bărbatului.

Fotografii: capturi video Los Angeles Times

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni