• PRO TV
  • CallRussia, inițiativa din Lituania care și-a propus să pună capăt războiului din Ucraina cu apeluri telefonice

CallRussia, inițiativa din Lituania care și-a propus să pună capăt războiului din Ucraina cu apeluri telefonice

CallRussia, inițiativa din Lituania care și-a propus să pună capăt războiului din Ucraina cu apeluri telefonice

Există o vorbă care spune că nu se face primăvară cu o floare. Cu mai multe da. Pe același principiu, societatea civilă din Lituania și-a propus să aducă pacea în Ucraina cu 40 de milioane de apeluri telefonice către oamenii din Rusia. Ce este #CallRussia și cum poți ajuta.

Specialiști în comunicații și IT, dar și reprezentați ai industriilor creative din Lituania, au demarat platforma online CallRussia.org, o inițiativă care are ca scop conectarea oamenilor din întreaga lume cu cetățenii ruși care azi sunt privați de informații vitale despre războiul din Ucraina.

Reprezentanții platformei caută persoane care vorbesc limba rusă și care doresc să ia legătura cu cetățeni din Rusia, prin intermediul unor apeluri telefonice. Scopul demersului este de a-i informa pe rușii de rând în legătură cu situația reală din țara vecină, să înțeleagă că acolo este un război în toată regula, îndreptat împotriva civililor, nu o „operațiune militară specială”.

Inițiativa a pornit de la convingerea fermă că „doar rușii îl pot opri pe Putin” să continue agresiunea împotriva Ucrainei.

Nu este o misiune ușoară. Cred că singurii oameni care pot opri acest război sunt cetățenii ruși. Acest război are loc în numele poporului rus. Dar știu că rușii nu vor acest război, dar dacă nu iei atitudine se va întâmpla în numele tău. Așa că, unul dintre modurile în care te poți împotrivi este să pui mâna pe telefon și să suni pe cineva din Rusia și să-i explici ce se întâmplă cu adevărat”, spune Paulinus Senuta, co-organizator al inițiativei CallRussia

Cum poți lua legătura cu o persoană din Rusia

Inițiatorii campaniei speră să ajungă la 40 de milioane de apeluri telefonice spre oameni din Rusia. Până acum au fost efectuate peste 102.000 de apeluri din 116 țări.

Ca să ajungă să intre în contact cu o persoană din Rusia, un vorbitor de limba rusă trebuie să se înregistreze în platformă și să prezinte câteva detalii despre locul și persoana/persoanele pe care dorește să o/le sune.

Totodată, cei interesați vor trebui să explice de ce sunt îngrijorați de situația din Ucraina. Inițiatorii demersului au și sfaturi pentru cei care vor să efectueze apeluri în Rusia, în măsură să-i pregătească pentru eventuale atitudini ostile din partea celor de la celălalt capăt al firului.

După ce înregistrarea va fi confirmată, cei selectați vor primi numere de telefon ale unor abonați din Rusia, alese întâmplător, pe care îi pot apela pentru a intra în contact cu deținătorii lor.

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni