• PRO TV
  • Profesorii trag un semnal de alarmă privind abandonul școlar. „Fiecare cifră e un copil, să nu lăsăm să crească aceste cifre”

Profesorii trag un semnal de alarmă privind abandonul școlar. „Fiecare cifră e un copil, să nu lăsăm să crească aceste cifre”

Profesorii trag un semnal de alarmă privind abandonul școlar. „Fiecare cifră e un copil, să nu lăsăm să crească aceste cifre”

Anual, peste 45 de mii de copii, unul din patru, renunță la școală înainte de a finaliza clasa a VIII-a, iar aproape jumătate dintre elevii din mediul rural trăiesc în pragul sărăciei.

„În spatele fiecarei cifre este, însă, un copil care renunță la educație, adică la un viitor. În spatele unei cifre este și o șansă. Ar trebui să ne trezim și să vedem mai mult decânt niște cifre, să facem ceva concret pentru ei ca să rămână în școală”, spune profesoara Antoaneta Împușcatu, invitata Roxanei Hulpe la emisiunea „Viitor cu clasă”.

Abandonul școlar este o problemă care afectează latura socială, dar și economia țării și dezvoltarea ei. Profesorii de la sate care luptă ca acești copii să rămână în școală trag un semnal de alarmă. Citește mai multe aici

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni