• PRO TV
  • Selly, pe aceeași scenă cu titanii filmului românesc, la Premiile Gopo. „Eu știu unde sunt bun și unde nu”

Selly, pe aceeași scenă cu titanii filmului românesc, la Premiile Gopo. „Eu știu unde sunt bun și unde nu”

Selly, pe aceeași scenă cu titanii filmului românesc, la Premiile Gopo. „Eu știu unde sunt bun și unde nu”

Selly (Andrei Șelaru) a ridicat, marți seară, premiul publicului la Premiile Gopo 2022 pentru filmul „Tabăra”, în care a avut calitatea de producător. Vloggerul s-a aflat pe aceeași scenă cu marii actori ai filmului românesc Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, recompensați pentru întreaga carieră.

Unii zic că e arogant, alții că își dă prea multă importanță. Alții, din contră, îl consideră unul dintre cei mai inteligenți tineri ai generației sale, un model de urmat. În realitate, e posibil ca toți cei care îi acordă măcar puțină atenție să aibă instrumente diferite de a măsura succesul.

Selly a vorbit cu PROTV.RO despre succesul pe care l-a avut la public filmul Tabăra, la realizarea căruia a participat ca actor și producător. Peste 200.000 de români au văzut pelicula în cinematografe, din decembrie 2021 și până azi, depășind la acest capitol orice film nominalizat la Premiile Gopo 2022.

Cred că nu doar că noi ne-am concentrat foarte mult pe marketing și ne-am gândit foarte bine cum să marketăm acest film... oamenii care joacă în film aveau deja propriile branduri foarte solide pentru publicul căruia noi ne adresăm. Adică noi am știut exact pentru cine facem acest film și ce oameni vrem să avem în el, astfel încât să aibă succes comercial. 

Dacă am pornit pe ecuația asta, era greu să nu funcționeze. Toți influencerii din film au comunități, dacă însumăm, de milioane de oameni în mediul online. Era firesc ca un film cu ei să ajungă locul 1 în Box Office”, a spus Selly.

Filmul Tabăra spune povestea unor tineri care ajung într-o tabără de „deztehnologizare” în care sunt învățați să scape de dependența de dispozitive și gadgeturi.

Selly: „Cu siguranță nu sunt un actor deosebit”

Dacă succesul acestui film este greu de explicat pentru un regizor consacrat, care se străduiește an de an să pună în scenă o producție cu impact social, Selly susține că nu e o tragedie să te implici în realizarea de filme comerciale.

Marți seară, Selly a ridicat trofeul pentru cea mai bună alegere a publicului, în cadrul Galei Premiile Gopo 2022. În aceeași seară au fost recompensați pentru întreaga carieră Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, doi titani ai filmului românesc.După eveniment, vloggerul a explicat cum a reușit să se afirme și în acest domeniu, deși nu este actor.

Fac performanță acolo unde mi-am propus. Actoria e ceva ce mi-aș dori să învăț, dar n-a fost niciodată timp de asta, am avut întotdeauna alte priorități. Ar fi mai mult un hobby pentru mine, însă nu mă intitulez actor și nici nu apreciez neapărat când alții mă numesc așa, pentru că știu unde sunt bun și unde nu. Cu siguranță nu sunt un actor deosebit. Eu sunt un om de marketing bun, un om de vânzări bun, am un pic de umor, un pic de carismă, dar actor e mult”, mai spune Selly.

Nu are planuri să studieze actoria, dar va continua să facă filme și tot ce-i va aduce un câștig, indiferent de natura lui.

Eu am învățat multe lucruri în viață direct din practică și, probabil, așa va fi și cu actoria, la viitoarele filme pe care le voi produce și, poate, voi și juca. Pentru mine a fost întotdeauna mai interesantă partea de business, și în vloguri, și în alte proiecte”.

„Fiecare om poate să-și găsească o bucățică de internet”

Fiindcă e implicat în atâtea proiecte simultan, Selly a atras și multe critici. Dar, să fim sinceri, cum să-ți placă cineva care are succes? Nu mai bine să fie ca tine, total lipsit de inspirație și inițiativă? Da, să coboare el ștacheta, nu s-o ridici tu! E un mod de gândire destul de toxic.

Ai avut vreodată senzația că deranjezi pe cineva? Că prezența ta în online poate fi privită ca incomodă?

E posibil ca unii să se simtă deranjați. Eu nu. Dar încurajez pe oricine să-și încerce mâna în tot ce-și dorește. În domeniile în care m-am băgat, mie mi-a ieșit și cred că s-a întâmplat din cauza faptului că am depus multă muncă. Fiecare e liber să facă ce vrea și internetul e un loc liber, unde orice om are posibilități de dezvoltare. Nu e un spațiu limitat, fiecare om poate să-și găsească o bucățică de internet, să-și strângă o comunitate acolo. Așa că, oricine e bine venit să facă filme, să vorbească despre educație și multe altele”, consideră vloggerul.

Alexandra Hash și Andrei Șelaru, doi dintre producătorii filmului „Tabăra”

Selly derulează mai multe proiecte în același timp, iar părerea generală că și-a câștigat banii ușor este una greșită. În acest moment lucrează în organizarea unui festival din România și produce un reality-show pe YouTube, pe lângă activitatea sa zilnică în social media.

În același timp, în meseria noastră sunt atât de multe deadline-uri, atât de mulți clienți cu care lucrăm, care așteaptă materiale livrate la timp. E o afacere cu foarte multe așteptări, în care lucrează foarte puțini oameni. Am o echipă foarte mică, am nevoie întotdeauna de oameni noi la bord... și asta înseamnă stres, nopți nedormite. Cu siguranță nu am o viață liniștită. Cine crede că e simplu, să facă și el!”.

O întrebare corporaristă: Unde te vezi peste cinci ani?

Mă văd realizând, în industria românească, producții pentru streaming sau pentru cinema. Mă văd făcând producții mai mari, show-uri, formate și, în același timp, în mai multe afaceri conexe domeniului de entertainment”.

Fotografii: PRO TV/Premiile Gopo Facebook

Vezi și VIDEO: Ce ținute și-au ales vedetele pentru Gala Premiilor Gopo

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni