• PRO TV
  • Dr. Iulia Panțuru, medic dermatolog, despre petele pigmentare. Cauzele apariției și metode de tratament

Dr. Iulia Panțuru, medic dermatolog, despre petele pigmentare. Cauzele apariției și metode de tratament

Dr. Iulia Panțuru, medic dermatolog, despre petele pigmentare. Cauzele apariției și metode de tratament

La nivelul pomeților, pe nas sau pe frunte, uneori, se pot observa apariția unor pete mici și întunecate la culoare. Sunt pete pigmentare, adică modificări de culoare la nivelul pilelii, unde aceasta capătă o tentă mai închisă, o tentă maronie și care agravează mult aspectul feței în momentul în care vorbim de semnele de îmbătrânire.

Dr. Iulia Panțuru, medic dermatolog: „Este unul dintre semnele de îmbătrânire cele mai importante și pot adăuga undeva a 10-15 ani ca și vârstă cronologică aspectului feței. De cele mai multe ori apar la nivelul feței, pe zonele covexe, cele mai proieminente: pe frunte pe nas, pe bărbie și pomeți, însă pot apărea și pe dosul mâinilor și pe spate sau în alte zone ale corpului când vorbim de etele pigmentare post-inflamatorii.”

Razele UV, poluarea, tutunul sau tulburările hormonale, toate contribuie la supraproducția de melanină.

Acest lucru duce la apariția unor zone vizibil pigmentate pe suprafața pielii. Spre exemplu, doar poluarea crește șansa de apariție a petelor pigmentare cu 25%! Când pielea este expusă pentru foarte mult timp la soare, spre exemplu, melanocitele răspund la această traumă prin crearea unui surplus de pigment melanic, care duce la apariția unor pete maronii pe piele. Petele solare și petele de bătrânețe, numite Lentigo, sunt cele mai comune tipuri de pete pigmentare.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni