• PRO TV
  • Serghei Lavrov neagă că Vladimir Putin ar avea probleme de sănătate. Ce a declarat ministrul rus de externe

Serghei Lavrov neagă că Vladimir Putin ar avea probleme de sănătate. Ce a declarat ministrul rus de externe

Serghei Lavrov neagă că Vladimir Putin ar avea probleme de sănătate. Ce a declarat ministrul rus de externe

Zvonurile privind starea șubredă de sănătate a lui Vladimir Putin continuă să circule în spațiul online. Presa străină scrie că liderul rus suferă de cancer și de boala Parkinson și sunt teorii conform cărora acesta își va pierde în curând controlul asupra puterii. Recent, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a negat speculațiile conform cărora liderul de la Kremlin ar fi bolnav. 

Într-un interviu acordat televiziunii franceze, Lavrov a declarat că Vladimir Putin apare în public în fiecare zi și că nicio persoană întreagă la minte nu ar vedea semnele unei afecțiuni.

Interviul a fost acordat în timp ce Rusia își continuă ofensiva în regiunea Donbas din Ucraina. 

Serghei Lavrov a declarat că “eliberarea regiunii estice este o prioritate pentru Rusia” și a reiterat faptul că rușii luptă împotriva unui “regim neo-nazist”, potrivit BBC.

Referitor la zvonurile despre starea de sănătate a liderului de la Kremlin, Lavrov a declarat: “Nu cred că oamenii întregi la minte pot vedea la această persoană semnele vreunei boli sau afecțiune. Îl puteți urmări pe ecrane și îi puteți asculta discursurile”. 


Întrebat despre pierderile de vieți omenești în rândul civililor și despre folosirea artileriei și rachetelor asupra unor zone urbane, ministrul de externe a insistat că soldații ruși au primit "ordine stricte și categorice de a evita atacurile și loviturile asupra infrastructurii civile".

De când Rusiei a invadat Ucraina, la 24 februarie, cel puțin 4.031 de civili au fost uciși și 4.735 răniți, potrivit ONU, iar un număr necunoscut de combatanți au murit sau au fost răniți. Peste 14 milioane de persoane și-au părăsit locuințele, iar multe dintre orașe au ajuns ruine.

Fotografii: Getty Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni