• PRO TV
  • Regula de bază în economisirea inteligentă: „Plătește-te pe tine primul!”

Regula de bază în economisirea inteligentă: „Plătește-te pe tine primul!”

Regula de bază în economisirea inteligentă: „Plătește-te pe tine primul!”

A pune bani deoparte lunar nu este simplu, cu atâtea nevoi și tentații, indiferent dacă avem venituri mici sau mari, ori dacă avem 20 de ani sau peste 40. Este nevoie de disciplină, pentru a ajunge la rezultate, la fel ca în afaceri, sport sau școală. De aceea specialiștii recomandă ca atunci când luam salariul, prima plată să fie pentru noi, persoana din viitor, și abia apoi să trecem la celelalte cheltuieli.

Cum putem să economisim inteligent și să punem banii la treabă, pentru a produce câștig în timp, a explicat Dan Popovici, CEO OTP Asset Management și membru în board-ul Asociației Administratorilor de Fonduri.

Invitat la emisiunea iBani, prezentată de Ștefana Todică, Dan Popovici a calculat și la ce sumă poți ajunge dacă investești 100 de lei pe lună timp de 20 de ani într-un fond de investiții.

Ștefana Todică: Ce înseamna să te platești pe tine primul?

Dan Popovici: Haideţi să ne gândim că în fiecare lună cei mai mulţi dintre noi facem o serie de plăţi recurente. Plătim lumina, întreţinerea, avem o serie de plăţi pe care le facem de fiecare dată. La aceste plăţi ar trebui să mai facem încă o plată. Este plata pentru anii viitori, pentru ce vrei să faci tu mai departe, peste 10 ani, peste 20 de ani.

Ștefana Todică: Cu ce sumă ar trebui să ne plătim?

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni