• PRO TV
  • Justin Bieber, cu jumătate de față paralizată din cauza unei boli grave: “Vă rog, rugați-vă pentru mine”

Justin Bieber, cu jumătate de față paralizată din cauza unei boli grave: “Vă rog, rugați-vă pentru mine”

Justin Bieber, cu jumătate de față paralizată din cauza unei boli grave: “Vă rog, rugați-vă pentru mine”

După ce anii trecuți Justin Bieber s-a confruntat cu grave probleme de sănătate, după ce a fost diagnosticat cu boala Lyme, o nouă afecțiune îl chinuie pe artist. Justin Bieber a dezvăluit că suferă de sindromul Ramsay Hunt, care l-a lăsat cu jumătate de față paralizată.

Justin Bieber și-a îngrijorat fanii de pe Instagram cu cea mai recentă postare. Artistul le-a explicat fanilor că de abia mai poate mânca după ce jumătate de față i-a paralizat, din cauza sindromului Ramsay Hunt.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber)

În clip, Bieber nu poate să clipească cu ochiul drept. „Bună tuturor. Am vrut să vă informez despre ce se întâmplă (...) Am acest sindrom numit sindrom Ramsay Hunt și este de la un virus care îmi atacă nervii din ureche și nervii faciali și mi-a cauzat paralizia feței”.

Justin i-a îngrijorat pe fani: „A fost din ce în ce mai greu să mănânc, ceea ce a fost extrem de frustrant, vă rog să vă rugați pentru mine”.

Ce este sindromul Ramsay Hunt?

Sindromul Ramsay Hunt este o tulburare neurologică rară care apare atunci când virusul varicelo-zosterian infectează un nerv al capului în apropierea urechii interne. După ce a avut varicela în copilărie sau zona zoster ca adult, virusul poate rămâne latent în organism. De ce virusul se reactivează și produce simptome Ramsay Hunt nu este cunoscut.

Simptomele pot include o erupție dureroasă în interiorul canalului urechii și în afara urechii, uneori atacând limba și cerul gurii. Din cauza afectării urechii interne, persoanele cu această afecțiune pot suferi și vertij (senzația de amețeli sau lucruri care se rotesc în jurul tău) sau tinitus, un țiuit în ureche.

Sindromul Ramsay Hunt poate provoca, de asemenea, pierderea auzului pe partea afectată a feței. La fel ca în cazul lui Bieber, poate provoca, de asemenea, o  slăbiciune sau paralizie pe partea feței care a fost atacată de virus.

Această slăbiciune poate cauza dificultăți în închiderea unui ochi, în a face expresii faciale și a mânca, deoarece mâncarea poate cădea din partea laterală a gurii slăbite.

Tratamentul constă în steroizi, cum ar fi prednison, pentru a reduce inflamația și medicamente pentru durere. La un moment dat, pot fi prescrise medicamente antivirale, cum ar fi aciclovirul sau valaciclovirul.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni