• PRO TV
  • (P) Ai nevoie de un implant dentar? Iată ce trebuie să știi!

(P) Ai nevoie de un implant dentar? Iată ce trebuie să știi!

(P) Ai nevoie de un implant dentar? Iată ce trebuie să știi!

Te gândești serios să-ți pui un implant dentar pentru a te bucura din nou de o dantură frumoasă, care să te ajute să vorbești, să mesteci și să zâmbești fără probleme? 

Înainte de a merge la doctor, este important să te documentezi cât mai bine despre un implant dentar. În acest fel, te vei simți confortabil în timpul procedurii medicale și întreg procesul se va desfășura mai ușor!

Ce reprezintă un implant dentar?

Implantul dentar este o soluție modernă, la care poți apela cu încredere atunci când ai pierdut unul sau mai mulți dinți și vrei să îi înlocuiești. Mai exact, este vorba despre o piesă din titan pur, sub forma unui șurub, care are rolul de a crea rădăcina artificială de care ai nevoie în osul maxilar. Reconstrucția dintelui are loc apoi prin aplicarea implantului, peste care se adaugă bontul protetic. De acesta se ancorează o coroană, o proteză ori o punte, în funcție de preferințele tale. 

Ce se întâmplă în cavitatea bucală după ce pierzi un dinte? 

Pentru a înțelege foarte bine importanța implantului dentar, este esențial să știi ce se întâmplă la nivelul danturii tale atunci când pierzi un dinte. De exemplu, masticația, dar estetica au de suferit. În același timp, osul maxilar se resoarbe sau se topește, ceea ce înseamnă că implantul dentar va fi cu atât mai greu de montat cu cât aștepți mai multă vreme. 

Un alt aspect important, pe care trebuie să-l cunoști este acela că în momentul în care pierzi un dinte, ceilalți dinți dimprejur își schimbă poziția, iar întreaga ta dantură are de suferit într-un mod negativ.

Primul pas, realizarea tuturor analizelor necesare 

Înainte de aplicarea unui implant propriu zis, recomandat este să faci o serie de analize, datorită cărora medicul să știe cum trebuie să intervină în cazul tău. Radiografiile sunt esențiale în acest caz: ele oferă specialistului o viziune clară asupra modulului în care se prezintă dantura ta, urmând ca apoi să știe cum se ocupe de realizarea implantului. 

Cât timp dureaza aplicarea unui implant? 

Luând în considerare analizele pe care trebuie să le faci, dar și faptul că doctorul trebuie să se ocupe întâi de curățarea zonei în care ai un dinte lipsă, pentru ca ulterior să aplice implantul, alături de perioada de vindecare necesară înainte de montarea coroanei, întreg tratamentul poate dura până la câteva luni. Felul în care organismul tău răspunde contează foarte mult: dacă acesta reacționează bine, ai putea avea implantul gata chiar și mai repede. 

Ce se întâmplă până implantul tău dentar este gata? 

Cu siguranță te întrebi ce se întâmplă în perioada în care aștepți ca implantul tău să fie gata. În acest sens, este bine să știi că medicul îți poate realiza o lucrare provizorie, pe care să o folosești pentru a mânca, pentru a vorbi și pentru a zâmbi fără probleme. 

Avantajele de care te bucuri când alegi un implant 

Nu în ultimul rând, ia în considerare și beneficiile de care te bucuri când îți pui unul sau mai multe implanturi dentare: 

rezistență pe termen lung (implantul durează până la 25 – 30 de ani, mai ales dacă îl îngrijești corespunzător);

te bucuri din nou de o masticație corectă;

vorbești corect;

zâmbești nestingherit; 

îți redobândești dantura completă și frumoasă. 

FamilyDent.ro îți este alături de fiecare dată când vrei să rezolvi o problemă la nivelul danturii. Fie că vrei pur și simplu să îți pui o plombă, că ai nevoie de un aparat dentar sau că vrei să-ți pui implanturi dentare, medicii de specialitate îți oferă cele mai bune tratamente!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0745080015 / 0745080016

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni