• PRO TV
  • Maia Sandu și Emmanuel Macron, la o plimbare prin centrul Chișinăului

Maia Sandu și Emmanuel Macron, la o plimbare prin centrul Chișinăului

Maia Sandu și Emmanuel Macron, la o plimbare prin centrul Chișinăului

Aflat într-o vizită oficială la Chișinău, președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut ocazia să descopere mai bine capitala Republicii Moldova, după ce a fost invitat de către președintele Maia Sandu la o plimbare pe o stradă pietonală din centrul orașului. 

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a întâlnit miercuri, 15 iunie, cu președintele României, Klaus Iohannis, la București. Oficialul a vizitat Baza Mihail Kogâlniceanu, apoi a plecat spre Chișinău. 

După ședința de lucru și conferința de presă comună, Emmanuel Macron și Maia Sandu au luat-o la pas prin centrul Chișinăului. Potrivit martorilor, evenimentul nu a fost planificat, scrie presa de peste Prut. Imaginile cu cei doi lideri și alți oficiali, care discută relaxați la o cafenea, au devenit virale. 

Video-ul a stârnit imediat un val de comentarii din partea internauților moldoveni. În timp ce mulți au lăudat-o pe Maia Sandu pentru că este mereu prezentă în fața oamenilor și a presei, alții au fost mai cârcotași: 

„Simpli și onești”, „Ce frumos că avem un președinte stimat în întreaga lume!”, „Numai femei stau în jurul lui”, „La Paris este cutremur, a turbat prima doamnă de gelozie!” , „Ei se veselesc când lumea abia de mai supraviețuiește. Ce tupeu”, sunt doar câteva din mesajele oamenilor postate în dreptul video-ului de mai sus. 

Emmanuel Macron și Maia Sandu au intrat și într-o cofetărie. 
 


„L-am salutat, astăzi, pe Președintele Franței, Emmanuel Macron, în prima sa vizită la Chișinău – și prima vizită a unui lider francez în țara noastră din ultimii 24 de ani. (...) După discuția oficială de la Reședința de stat, am ținut să-i arăt domnului Președinte Macron viața din orașul nostru. Am schimbat câteva cuvinte cu trecătorii în parcul central. Ne-am oprit pe Aleea Clasicilor, alături de liderul francez, ca să depunem flori la bustul lui Mihai Eminescu, cinstind memoria poetului în ziua ce marchează aniversarea morții sale”, este o parte din textul publicat de Maia Sandu pe contul său oficial de facebook. Sursă foto: Facebook/ Maia Sandu, Profimedia 

Vezi și: Cum să te promovezi pe TikTok

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni