• PRO TV
  • Cu ce se ocupă în prezent Diana Mocanu, minunea de la Sydney

Cu ce se ocupă în prezent Diana Mocanu, minunea de la Sydney

Cu ce se ocupă în prezent Diana Mocanu, minunea de la Sydney

Diana Mocanu este prima campioană olimpică la înot a României. La 16 ani, înotătoarea din Brăila a scris istorie la Sydney, în 2000, când a câștigat două medalii de aur. 

Diana Mocanu a împlinit recent 37 de ani. În prezent este antrenoare de înot pentru copii la CSM Brăila, în același bazin în care a învățat să înoate. Ea s-a retras din activitatea de sportivă de performanță la 19 ani. Ulterior, s-a căsătorit și a devenit mama unei fetițe pe nume Karina, cu care își petrece tot timpul liber. 

„La mondialele din 2001 am luat aur la 200 metri spate și argint la 100 metri spate, apoi a început declinul. În 2002, la Europenele la Berlin, efectiv m-am chinuit să prind o finală. Și de atunci am zis gata, nu mai vreau”, a declarat Diana Mocanu într-un interviu

Diana Mocanu a absolvit Facultatea de Educație Fizică și a devenit antrenoare, activitate care îi aduce multă satisfacție. Din 1993 și până în 2004, când a renunțat la competițiile sportive, a fost multimplă campioană națională la juniori și la seniori. Înainte de performanța din Australia, Diana Mocanu a câștigat trei medalii de argint la Campionatul european de natație de la Helsinki 2000. 

„De multe ori stau și mă gândesc, când au trecut acei ani?!" A fost o suprasolicitare! O perioadă nu am vrut să am de a face cu lumea înotului", a declarat Diana Mocanu într-un interviu pentru PRO TV.


Sură foto: Facebook/ Diana Mocanu Adetu, captură video

Vezi și: Întrebarea Mesei Rotunde cu Manuel Riva - Românul din „Top 100 Billboard”


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni