• PRO TV
  • Serialul Ruxx și sezonul 3 din Umbre nu mai sunt disponibile pe HBO Max. Reacția companiei

Serialul Ruxx și sezonul 3 din Umbre nu mai sunt disponibile pe HBO Max. Reacția companiei

Serialul Ruxx și sezonul 3 din Umbre nu mai sunt disponibile pe HBO Max. Reacția companiei

O serie de producții originale HBO ale unor creatori români au fost îndepărtate de pe platforma de streaming HBO Max, fără o explicație convingătoare spun cei care au muncit pe brânci la realizarea lor. Printre ele se află serialul „Ruxx”, sezonul 3 din „Umbre” și emisiunea „One True Singer”.

HBO Max a fuzionat cu discovery+, în aprilie 2022, iar conținutul celor două platforme de streaming a fost combinat. Odată cu această mutare, reprezentanții companiilor care dețin platformele (Warner Media și Discovery) au decis să înlăture o serie de titluri care erau accesibile abonaților. 

Printre producțiile eliminate se numără serialul Ruxx, sezonul 3 din serialul Umbre, serialul Hackerville, serialul Tuff Money și emisiunea One True Singer

Vera Ion, creatoarea serialului Ruxx, a reacționat pe rețelele sociale și a transmis o scrisoare deschisă lui David Zaslav, CEO-ul Discovery.

Serialul pe care l-am scris și creat, numit Ruxx, produs de HBO Europe, se afla de 4 luni pe platforma HBO Max. Una dintre deciziile dumneavoastră este să o îndepărtați - nu doar pe acesta, ci toate serialele TV românești noi care au fost produse în ultimii 5 ani în România.  

Alegerea de a le elimina înseamnă că alegeți să ștergeți o parte din istoria noastră în ceea ce privește producția de noi seriale TV și dezvoltarea de conținut nou pentru televiziune, inspirat din poveștile locale, relevante pentru Europa Centrală și de Est”, a scris Vera Ion într-o petiție online, în care i-a cerut acestuia să revină asupra deciziei.

În replică, reprezentanții HBO România spun că eliminarea unor producții de pe platformă face parte din procesul de fuziune a celor două companii gigant.

În procesul de fuziune dintre HBO Max și discovery+, evaluăm ambele platforme și conținutul acestora. O etapă a acestui proces implică și înlăturarea unor titluri din platformă”, au scris reprezentanții HBO Max pe Facebook.

Decizia a nemulțumit abnonații din România, care au solicitat explicații reprezentanților platformei de streaming. Gestul companiei este cu atât mai neașteptat, cu cât pe site-ul oficial HBO Max, la secțiunea Întrebări frecvente, abonaților li se explica faptul că nu vor exista modificări majore în noua platformă.

Nu vor exista schimbări imediate în bibliotecile de conținut HBO Max și discovery+. Pe măsură ce companiile noastre se unesc sub numele de Warner Bros. Discovery, vom începe să lucrăm la o nouă propunere pentru a încânta fanii ambelor platforme de streaming”, se arată pe site-ul citat.

Fotografii: trailer YouTube

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni