• PRO TV
  • Mărturisirile cutremurătoare ale unui bărbat mușcat de rechin: „Totul părea ireal”

Mărturisirile cutremurătoare ale unui bărbat mușcat de rechin: „Totul părea ireal”

Mărturisirile cutremurătoare ale unui bărbat mușcat de rechin: „Totul părea ireal”

Mike Coots a povestit cum a reușit să scape cu viața după ce a fost atacat de un rechin. Iată confesiunile cutremurătoare!

Mike Coots este un surfer care la vârsta de 18 ani a fost atacat de un rechin. Acesta se afla pe coasta vestică a insulei Hawaii alături de un grup de prieteni în momentul în care creatura acvatică l-a mușcat de picior. Tânărul a povestit că adrenalina și teama l-au făcut să reacționeze doar folosindu-se de instinctele primare și că nici nu a realizat că și-a pierdut unul dintre membrele inferioare. 

Accidentul s-a petrecut într-o fracțiune de moment, motiv pentru care bărbatul nu a reușit să își gestioneze foarte bine emoțiile care îl copleșeau. Întreaga experiență a fost una traumatizantă, care l-a marcat pe surfer.

„Totul părea ireal, ca o experiență în afara corpului. De parcă nu mi se întâmpla mie. Îl vedeam cum își zbate capul, ca un pitbull. Totul se întâmpla foarte repede, ca un film derulat în slow motion. (…) Trăiești același sentiment ca atunci când te uiți la un film de groază și brusc auzi un zgomot în casă, deși știi că ești singur. Simți fiori pe șira spinării”, a declarat el.

Cu toate că panica îi acapara corpul, bărbatul a știut că trebuie să lupte pentru a scăpa cu viață din colții rechinului. Astfel, el și-a băgat mâna în gura atacatorului și a încercat să își scoată piciorul deja mușcat. Din păcate însă, încercarea lui a fost în zadar deoarece a reușit doar să se rănească și la mână. Ulterior, din instict, a început să lovească rechinul deasupra nasului, moment în care acesta i-a eliberat piciorul și a dispărut în larg.

„Totodată știam că trebuie să fac orice să scap din acea situație. Mai întâi, mi-am înfipt mâna dreaptă în gura lui. Avea piciorul meu, așa că mi-am strecurat mâna printre fălcile lui, ca să îmi pot elibera piciorul. Nu a mers. M-am tăiat la deget destul de tare. Apoi a deschis gura singur un pic mai lar, în încercarea de a mă prinde mai bine. Îmi aduc aminte ce presiune puternică simțeam în corp. Nu era durere, era doar o presiune mare. Instinctiv, l-am lovit cu pumnul stâng deasupra nasului, de două-trei ori. Nu știam ce fac, era pur instinct de supraviețuire. Imediat după mi-a dat drumul la picior și a dispărut în larg', a adăugat el.

Imediat cum a reușit să scape de creatura acvatică, bărbatul și-a luat placa de surf și s-a îndreptat spre mal. În acest timp, a simțit un „spasm” puternic la piciorul drept, iar pentru o secundă s-a gândit că este din nou victima unui atac. În realitate, el de fapt își pierduse membrul inferior, însă din cauza adrenalinei nu a mai simțit durerea.

Degetul meu era grav rănit, puteam să-mi văd osul și restul. În timp ce înotam pe placa de surf înapoi spre mal am simțit cum piciorul meu drept a început să aibă un spasm ciudat. M-am gândit atunci că iar sunt atacat de rechin. M-am uitat în urma mea și nu vedeam niciun rechin, dar nu-mi mai vedeam nici piciorul în întregime. Abia atunci am conștietizat ce mi se întâmplase. Fusesem mușcat de un rechin, din cauza șocului nu-mi dădusem seama că nici piciorul nu-l mai aveam', a declarat el.

Recent, o turistă româncă și-a pierdut viața după ce a fost atacată de un rechin în Egipt.

Sursă foto: 
Martin Prochazkacz/Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni