• PRO TV
  • După ce a apărut pe coperta revistei „Time“, Olena Zelenska organizează cel de-al doilea Summit al Primelor Doamne şi Domni

După ce a apărut pe coperta revistei „Time“, Olena Zelenska organizează cel de-al doilea Summit al Primelor Doamne şi Domni

După ce a apărut pe coperta revistei „Time“, Olena Zelenska organizează cel de-al doilea Summit al Primelor Doamne şi Domni

În ciuda conflictului din Ucraina, soția președintelui Volodimir Zelenski va fi din nou gazda unui eveniment la nivel înalt.

Pare incredibil cum, sub ploaia de bombardamente a rușilor, ucrainenii își fac planuri ca în vremuri de pace. Și, totuși, iată că administrația de la Kiev anunță continuarea proiectelor mai vechi, potrivit unui comunicat publicat pe president.gov.ua.

„Pe 23 iulie, Ucraina va găzdui cel de-al doilea Summit al Primelor Doamne și Domnilor dedicat reconstrucției postbelice a țării noastre. Evenimentul este planificat să aibă loc ca o teleconferință între diferite țări ale lumii“, se anunță în comunicat, unde ni se reamintește și că, la prima ediție, „unsprezece prime doamne din diferite țări ale lumii au venit în orașul Kiev. La eveniment au participat și persoane celebre precum Hillary Rodham Clinton, Robin Wright, Nassim Nicholas Taleb și Sahraa Karimi“.

„A găzdui cel de-al doilea Summit, așa cum a fost planificat anul trecut, în ciuda actelor teroriste zilnice ale Rusiei, este o decizie tent cântărită. Ea vine din nevoia de a restaura și reconstrui țara noastră și de a obține sprijinul comunității mondiale pentru aceasta“, a spus și Olena Zelenska, inițiatoarea acestui eveniment, care luna aceasta apare pe coperta revistei Time.


„Cred că restaurarea țării trebuie să înceapă cu oamenii, cu sănătatea lor morală și fizică. Prin urmare, la Summit, vom căuta răspunsuri la întrebări care privesc nu numai pe fiecare ucrainean, ci și pe fiecare persoană din lume: problema migranților forțați; crearea condițiilor adecvate pentru întoarcerea femeilor și copiilor care au fost forțați să locuiască în alte țări pentru a cincea lună consecutiv; cum să restabiliți diverse domenii – medicină, educație, cultură“, a mai spus Prima Doamnă a Ucrainei.

La eveniment vor participa trei categorii de invitați: primele doamne și domni din diferite țări ale lumii; reprezentanți ai organizațiilor internaționale (OMS, UNICEF, UNESCO etc.) și vedete (cântăreți, actori, regizori, reprezentanți ai altor domenii).

FOTO: Instagram

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni