• PRO TV
  • Twitter îl dă în judecată pe Elon Musk pentru că s-a retras din acordul de cumpărare a companiei

Twitter îl dă în judecată pe Elon Musk pentru că s-a retras din acordul de cumpărare a companiei

Twitter îl dă în judecată pe Elon Musk pentru că s-a retras din acordul de cumpărare a companiei

Un proces a fost deschis împotriva miliardarului, după ce acesta a sistat tranzacția de 44 de miliarde de dolari

Twitter, cea mai mare companie de social media din Statele Unite, i-a intentat marți un proces lui Elon Musk, după ce acesta a renunțat la acordul de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea companiei.

Încă din luna aprilie, se discută despre tranzacția anului, după ce Musk a fost de-acord să preia Twitter, după o mică negociere. Însă, vinerea trecută, afaceristul a depus la Securities and Exchange Commission actele necesare pentru a renunța la acordul de achiziție. Acum, un tribunal din Delaware ar putea determina dacă acesta e obligat sau nu să cumpere compania, care a avut de suferit după tergiversările cauzate de nehotărârea miliardarului.

În procesul său, Twitter susține că Musk a semnat un acord obligatoriu pentru o înțelegere și nu poate, pur și simplu, să-l abandoneze.

„Musk refuză să-și onoreze obligațiile față de Twitter și acționarii săi, deoarece înțelegerea pe care a semnat-o nu mai servește intereselor sale personale“, argumentează Twitter în proces. „Se pare că Musk crede că el – spre deosebire de orice altă parte care face obiectul legii contractelor din Delaware – este liber să se răzgândească, să distrugă compania, să-i perturbe operațiunile, să distrugă valoarea acționarilor și să plece.“

În stilu-i caracteristic, Elon Musk a răspuns cu un tweet care spunea „Oh, ce ironie, lol“.

Duminică, avocații companiei Twitter au declarat că încercarea lui Musk de a rezilia afacerea a fost „invalidă și nelegală“ și că „a încălcat cu bună știință, intenționat, bine gândit și concret“ un acord de cumpărare a platformei.

Procesul Twitter vine după ce Musk a acuzat compania că refuză să predea informații despre numărul de roboți de spam de pe platformă. Musk a somat în mod repetat Twitter, spunând că nu crede în declarațiile sale publice că aproximativ 5% dintre utilizatorii săi activi sunt roboți.

Twitter spune contrariul, susțiând că a furnizat echipei lui Musk mult mai multe informații decât ar fi avut dreptul la acest moment.

FOTO: Publimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni