• PRO TV
  • Australia vrea să refuze tipărirea bancnotelor cu portretul Regelui Charles! Imaginea monarhului va fi doar pe monede

Australia vrea să refuze tipărirea bancnotelor cu portretul Regelui Charles! Imaginea monarhului va fi doar pe monede

Australia vrea să refuze tipărirea bancnotelor cu portretul Regelui Charles! Imaginea monarhului va fi doar pe monede

Guvernul Australian a dat de înțeles că de pe bancnotele de 5 dolari nu va fi modificat, în mod automat, chipul reginei Elisabeta a II-a cu cel al regelui Charles al III-lea. În schimb, pe acestea vor figura personalități australiene, potrivit presei internaționale. Iată care este principalul motiv?

Monedele trebuie să poarte, în mod obligatoriu, chipul monarhului britanic, însă bancnotele de 5 dolari australieni nu trebuie să inspire statutul de suveran, ci personalitatea sa, după cum a explicat ministrul adjunct al finanțelor, Andrew Leigh.

Ministrul a fost întrebat, în cadrul unui interviu, dacă se ia în considerare tipărirea, în locul chipului suveranei, cu personalități australiene, iar acesta a răspuns: „Este o discuţie care va avea loc în guvern. Nu este nicio grabă. Acum prioritatea este schimbarea monedelor”.

Antony Albanese a făcut un apel la respect, după decesul reginei Elisabeta a II-a: „Cred că acum este nevoie de puţin respect. Trebuie să ne ocupăm de toate aceste lucruri într-un mod adecvat, în ordine, în mod respectuos”.

Susră foto: Getty

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni