• PRO TV
  • Cristian Tudor Popescu crede că Alexandru Arșinel nu merită ode și osanale: „Impostura dăinuie”

Cristian Tudor Popescu crede că Alexandru Arșinel nu merită ode și osanale: „Impostura dăinuie”

Cristian Tudor Popescu crede că Alexandru Arșinel nu merită ode și osanale: „Impostura dăinuie”

Alexandru Arșinel a murit lăsând în urmă multă durere în rândul colegilor de breaslă și al celor care l-au văzut jucând, la teatru sau în filme. Actorul nu a fost iubit de toată lumea, iar unii au ținut să-i arate asta și după moarte. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a avut o ieșire caustică la adresa marelui actor.

Cristian Tudor Popescu vorbește despre impostură, în ultima sa postare publică, și îi pomenește pe Sorin Cîmpeanu și Alexandru Arșinel. Gazetarul îi pune pe cei doi unul lângă altul pentru a sublinia ideea principală a enunțului său: „impostura dăinuie”, indiferent de domeniu sau activitate.

Jurnalistul crede că odele nu i se cuvin lui Alexandru Arșinel, care „s-a legat cu lanțuri de scaunul de director la Teatrul de Revistă, în care intenționa să putrezească”.

În cazul Cîmpeanu, enunțam un principiu al imposturii. Iată încă unul, inspirat de acest Arșinel: impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna. Istoria artelor nu duce lipsă de mucavale perene. În rolul de mort înregistrează așa-zisul comic, care, atârnat în meserie de fusta cu adevărat marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile, poate cel mai mare succes al carierei sale, comparabil cu cel al vânătorului de rinichi. 

Gem ecranele de ode. Există și o artă a ortului popii. 

Om muri și om vedea nu e mai puțin adevărat decât om muri și om orbi. Iluzia că moartea și timpul despart grâul de neghină e o iluzie. De unde și putrefacta cugetare Despre morți numai de bine”, a scris gazetarul pe Facebook.

Postarea sa a fost comentată intens, mulți fiind în asentimentul său. Au fost și internauți care l-au acuzat pe Popescu de „cinism îngrozitor”.

Alexandru Arșinel a murit joi după-amiază la Spitalul Universitar de Urgență București, după ce s-a luptat mai mulți ani cu o afecțiune cardiacă. 

Citește șiUltima dorință a lui Alexandru Arșinel înainte de moarte

Citește și: Ce avere avea Alexandru Arșinel

Marele actor a jucat în sute de piese de teatru, de divertisment și musicaluri, zeci de filme și a făcut pereche cu Stela Popescu. De-a lungul carierei a fost recompensat cu zeci de premii și distincții, printre care și Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - Arta Spectacolului.

Fotografii: Agerpres

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni