• PRO TV
  • (P) Maia Morgenstern aduce la viață personajul mistic Zamfira de la Distileria Măgura Zamfirei

(P) Maia Morgenstern aduce la viață personajul mistic Zamfira de la Distileria Măgura Zamfirei

(P) Maia Morgenstern aduce la viață personajul mistic Zamfira de la Distileria Măgura Zamfirei

Distileria Măgura Zamfirei, fondată de Master Distiller, Alexandru Haită, a renăscut printr-o poveste fabuloasă din vremurile de odinioară. Maia Morgerstern a acceptat provocarea de a aduce în atenția publicului poveștile și întâmplările de la cârciuma Zamfirei, personajul principal al poveștii.

Zamfira prinde viață prin vocea inconfundabilă a actriței Maia Morgenstern ceea ce va transforma personajul mistic al Disileriei Măgura Zamfirei într-unul apropiat de sufletele oamenilor.

„Ne bucurăm că Maia Morgenstern a acceptat provocarea noastră. Înseamnă foarte mult pentru noi, pentru brandul Distileria Măgura Zamfirei. Nu există nicio persoană pe care aș fi putut-o vedea mai potrivită pentru acest rol: Maia Morgenstern este Zamfira pe care am căutat-o foarte mult timp. Iar cu ajutorul ei sperăm ca personajul nostru să se facă auzit în fiecare colțișor al țării.” ne destăinuie fondatorul.

NUMELE ȘI POVEȘTILE

Numele de „Distileria Măgura Zamfirei” a fost corelat cu împrejurimile locației distileriei, respectiv cu o așezarea de tip tell din zona Călinești. Un tell este o colină artificială, o așezare omenească abandonată timp de mai multe secole. Movila a căpătat în timp denumirea de Măgura Zamfirei, deoarece documente recente din arhiva Călinești arată că lângă acea colină existase o cârciumă unde călătorii faceau popas, deținută de „o anume Zamifra”. 

Distileria a dezvoltat o serie de povești pornind de la puținele informații legate de Zamfira, cârciuma ei și măgura ce astăzi îi poartă numele. Totul pentru ca Măgura Zamfirei să devină un simbol pentru județul Teleorman.

Distileria și-a propus să făurească povești inedite, cu rădăcini românești, de a le moderniza și de a le asocia cu Zamfira.  Astfel, prin aducerea la suprafață a istoriei Zamfirei și a cârciumii sale din Măgură, zămislim o legendă locală, care să aducă mândrie națională și o posibilă recunoaștere internațională.

PRIMUL PRODUS – GIN NO 4

Dry Gin No. 4 a fost primul produs al Distileriei Măgura Zamfirei, realizat de Master Distiller Alexandru Haită după trei încercări nereușite de a crea rețeta care a reușit să reprezinte cu succes brandul. 

Distileria Măgura Zamfirei a lansat Dry Gin No. 4, primul gin distilat, artizanal, 100% românesc, după multă vreme. Primele 1000 de sticle au fost semnate chiar de fondator pentru a sărbători succesul.

Dry Gin No. 4 este o băutură complexă și rafinată, creată prin infuzarea în alcool premium a boabelor de ienupăr, a plantelor aromatice și a citricelor. La acestea, au fost adăugate o serie de ierburi blânde din pădurile de lângă Măgură. Notele de mure, hibiscusul și aronia îl fac deosebit față de alte ginuri și îi conferă un finish distins și elegant.

DESPRE DISTILERIA MĂGURA ZAMFIREI 

Distileria se află în comuna Călinești, județul Teleorman, având câmpurile întinse până la baza măgurei și în jurul acesteia. Distileria cinstește spiritul legendarei Zamfira și vestitele sale rețete de băuturi. Plecând de la pasiunea de a face lucrurile altfel, precum Zamfira, Distileria și-a propus să aducă pe piață băuturi contemporane, distinse și cu finish elegant, precum rom, whiskey și lichior. 

„Avem un proces extrem de complex de producție pentru fiecare rețetă. Fie că este vorba de whiskey, gin, rom sau vodkă, toate aceste băuturi au în spate studiu, muncă și teste, ingrediente de fermă de cea mai înaltă calitate și multe investiții. Dar oamenii vor să afle povestea din spatele brandului nu procesul de producție. Și am decis să transmite complexitatea proceselor și naturalețea produselor făcute de noi prin poveștile noastre„ ne spune Alexandru Haită, fondatorul Distileriei Măgura Zamfirei. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni