• PRO TV
  • A murit Gina Lollobrigida. Îndrăgita actriță italiană avea 95 de ani

A murit Gina Lollobrigida. Îndrăgita actriță italiană avea 95 de ani

A murit Gina Lollobrigida. Îndrăgita actriță italiană avea 95 de ani

Actriţa italiană Gina Lollobrigida a murit la 95 de ani, a anunțat luni agenţia italiană Ansa.

Generații de spectatori au admirat-o pe Gina Lollobrigida, cunoscută drept „La Bersagliera”, pentru rolul din „Bread, Love and Dreams” (1953), unde a jucat alături de Vittorio De Sica. 

Gina Lollobrigida a fost o adevărată divă a cinematografiei italien, care a avut întotdeauna curajul să spună lucrurilor pe nume.  În cariera ei impresionantă a câștigat peste 33 de premii la festivaluri de film. A câștigat  șapte trofee „David di Donatello”, două „Nastri d'Argento”, precum și titlurile de Mare Ofițer al Republicii Italiene și Cavaler al Legiunii de Onoare Franceză.

„La Lollo", așa cum era alintată cu afecțiune în Italia, a murit într-o clinică din Roma, a declarat avocata Giulia Citani. A fost una dintre cele mai cunoscute actriţe din Italia în anii ’50 şi ’60, fiind numită la acea vreme „cea mai frumoasă femeie din lume”.

Cu patru ani în urmă, Lollo ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Actriţa a fost luată în îngrijire de medicii de la Sant'Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, şi a fost externată câteva zile mai târziu. 

În septembrie 2022, actriţa, cunoscută unei generaţii sub numele de la Bersagliera, a fost operată de o fractură la femur după ce a căzut în casă.

Gina Lollobrigida, considerată un sex-symbol al filmului italian 
 

Aproape întâmplător, în tinerețe, Gina Lollobrigida profită de ocazia unui concurs de frumusețe, pentru a se face remarcată. Așa a ajuns la ediția din 1947 a Miss Italia de la Stresa unde ocupă locul al doilea, dar cucerește publicul și juriul. 

A debutat în teatru la doar 17 ani și apoi și-a încercat norocul în cinematografie. Gina Lollobrigida devine celebră mai devreme în străinătate decât în ​​Italia și este timp de multe decenii singura divă italiană (împreună cu Alida Valli).

Ea a jucat în filme precum „Oraşul se apără”, „Fanfan la Tulipe” sau „Pane amore and fantasy”.
 
În ultimii ani se dedicase artei şi fotografiei. 

În imaginea de mai jos, Gina Lollobrigida își sărbătorea cea dea 95-a aniversare, pe 4 iulie 2022. 

Sursă foto: Getty Images

Vezi și: 



 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni