• PRO TV
  • Cine este Michelle Yeoh, actrița care joacă rolul principal în filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar 2023

Cine este Michelle Yeoh, actrița care joacă rolul principal în filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar 2023

Cine este Michelle Yeoh, actrița care joacă rolul principal în filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar 2023

„Everything Everywhere All at Once”, filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar 2023, poate fi urmărit pe VOYO! Michelle Yeoh, actrița care interpretează rolul principal, este un nume sonor în cinematografia mondială, având în palmares numeroase premii. 

Actrița Michelle Yeoh (60 de ani) s-a născut în Ipoh, Malaysia, într-o familie mixtă (chineză-malaeziană). De la o vârstă fragedă, Yeoh a avut o pasiune pentru dans, iar părinții au înscris-o la o școală de balet la vârsta de patru ani. 

Michelle Yeoh s-a mutat în Marea Britanie împreună cu părinții ei când avea 15 ani. Acolo a studiat la un internat pentru fete. Ulterior, Yeoh s-a specializat în balet, studiind la Academia Regală de Dans din Londra. Din cauza unei leziuni la coloana vertebrală, ea nu a reușit să devină dansatoare de balet profesionistă, dar a obținut o licență în Arte. 

La vârsta de 20 de ani, Yeoh a câștigat concursul Miss Malaysia în 1983. Apoi și-a reprezentat țara la concursul Miss World desfășurat la Londra, în același an, unde s-a clasat pe locul 18.  

Ea a atras atenția producătorilor de film după ce a apărut într-o reclamă din 1984, alături de starul Jackie Chan. Yeoh și-a început cariera de actorie în filme de acțiune, cu arte marțiale, unde a realizat majoritatea cascadorii proprii. Primul ei rol principal a fost Inspectorul Ng în filmul „Yes, Madam!” (1985). 

Cum a cunoscut succesul Michelle YeohMichelle Yeoh s-a remarcat imediat în filmele cu arte marțiale, pentru că a folosit mișcări de dans în scenele cu lupte. În 1988, s-a căsătorit cu director D&B Films, Dickson Poon, și s-a retras din lumina reflectoarelor. Chiar dacă au divorțat în 1992, ea a devenit apropiată de a doua soție a lui Poon și nașă pentru fiica lui. Când s-a întors la actorie, a devenit foarte populară, mai ales în China. Mai târziu, a devenit cunoscută publicului larg prin rolul din filmul despre James Bond „Tomorrow Never Dies” (1997), dar și pentru succesul fenomenal al filmului „Crouching Tiger, Hidden Dragon” (2000). 
 
La cea de-a 80-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur, Michelle Yeoh a câștigat la categoria „Cea mai bună actriţă într-un film - comedie/musical, pentru rolul din "Everything Everywhere All at Once". De asemenea, pentru același rol, actrița a fost nominalizată anul acesta la Premiile Oscar.  Filmul poate fi văzut văzut, în exclusivitate, pe VOYO

În prezent, Michelle Yeoh este logodită cu Jean Todt (76 de ani), cunoscutul copilot de raliu și fost director executiv al Ferrari. Cei doi sunt împreună din 2004.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Yeoh 楊紫瓊 (@michelleyeoh_official)


 
Sursă foto: Getty Images

Vezi și: Ana Maria Mărgean - Tell him


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni