• PRO TV
  • (P) Cele mai ușor de accesat credite și utilizarea lor inteligentă pentru prosperitate financiară

(P) Cele mai ușor de accesat credite și utilizarea lor inteligentă pentru prosperitate financiară

(P) Cele mai ușor de accesat credite și utilizarea lor inteligentă pentru prosperitate financiară

Decizia de a accesa un credit este una complet individuală, bazată pe experiența personală și cunoștințele legate de finanțe personale pe care am reușit să ni le însușim până la momentul formulării cererii. Cei mai mulți cetățeni cunosc și utilizează creditele imobiliare pentru achiziționarea unei locuințe sau creditele auto menite să îi ajute să achiziționeze un automobil. 

Există un nivel de reticență cu privire la accesarea altor tipuri de credite care se desprinde atât din teama multor oameni de relația cu băncile sau alte instituții financiare, cât și dintr-o lipsă de cunoaștere a condițiilor de acordare și rambursare a împrumuturilor. 

Utilizarea inteligentă a creditelor trebuie să fie un instrument puternic în arsenalul oricărui om modern, acestea fiind utile nu doar pentru cetățeanul care își va îmbunătăți nivelul de trai ci și ca modalitate de a ajuta economia să prospere. Cu ajutorul specialiștilor internaționali în credite vă oferim sfaturi utile despre cum să obțineți și să rambursați împrumuturile, precum și avantajele și dezavantajele fiecărui tip de credit:

1. Creditul fără acte

Un credit fără acte reprezintă unul dintre cele mai facil de accesat tipuri de împrumut disponibile momentan pe piața financiară. Avantajul principal al unui astfel de credit este acela că nu aveți nevoie de o garanție mobiliară sau imobiliară pentru a-l accesa, . Contrar a ceea ce am putea crede prin prisma denumirii, este nevoie de o carte de identitate și dovada unui venit stabil pentru a formula cererea.

Creditul fără acte poate fi un produs din portofoliul Instituțiilor Financiare Nebancare, dar și al băncilor. Acesta poate fi considerat ușor atipic deoarece are o perioadă de acordare de maxim 45 de zile. Motivul pentru care a fost conceput un astfel de instrument financiar este nevoia de a acoperi urgențe financiare de moment, iar sumele de bani care pot fi accesate sunt mult mai mici decât în cazul altor tipuri de credite. 

2. Cardul de credit cu beneficii

Cardurile de credit sunt instrumente financiare foarte populare în țările din Vest, care au început să crească în popularitate în țara noastră recent. Acestea reprezintă un tip de împrumut dinamic, clientul putând accesa sume de bani mici a căror sumă totală nu poate depăși un plafon prestabilit. 

Cel mai mare avantaj al cardurilor de credit sunt recompensele. Fie că vorbim de puncte de cumpărături, cashback sau puncte de fidelitate la companiile de zbor, toate băncile se întrec în oferte care mai de care mai avantajoase. Pentru clienți, această diversitate reprezintă o oportunitate. Prin utilizarea inteligentă a acestor instrumente puteți profita de toate aceste recompense în timp ce vă creșteți scorul de credit. Tot ce aveți de făcut este să returnați la timp banii cheltuiți lunar prin intermediul cardului. 

3. Împrumuturile rapide online

Împrumuturile rapide sunt instrumente financiare oferite de Instituțiile Financiare Nebancare (IFN-uri), dar și de unele bănci. Popularitatea lor a crescut foarte mult în ultimii ani prin prisma numeroaselor avantaje oferite clienților: 

  • Birocrația redusă 
  • Rapiditatea acordării creditului (de cele mai multe ori sub 24 de ore)
  • Condiții laxe de acordare
  • Cererea poate fi formulată online, din confortul propriei locuințe
  • Banii ajung direct în contul clientului


Cel mai mare dezavantaj în acest caz este tot consecința unei utilizări abuzive și neinspirate a acestor instrumente financiare, prin neplata ratelor la timp, și constă în dobânzile foarte ridicate care se adună în fiecare zi. 

Creditele sunt, la fel ca orice alt instrument financiar, doar o unealtă potrivită unor „mâini” pricepute. Studiile arată că există 5 tipuri de personalități financiare, în funcție de obiceiurile de gestionare a banilor. Dacă faceți parte dintre cei cu o personalitate financiară cheltuitoare, ar trebui să utilizați cu foarte mare grijă împrumuturile sau chiar să nu le accesați deloc. Pentru cei aflați în extrema „cu dare de mână”, primul pas în gestionarea finanțelor personale este reprezentat de o educație financiară corespunzătoare și implementarea unor strategii care să le îngreuneze cheltuirea excesivă a banilor (cum ar fi pasarea responsabilităților cumpărăturilor din familie altui membru sau utilizarea exclusivă a banilor cash pentru orice achiziție). 

Pe de cealaltă parte, personalitățile cumpătate din punct de vedere financiar pot utiliza la maxim toate avantajele oferite de creditele disponibile pe piață. Puteți împrumuta bani pentru a vă îndeplini dorințe de moment, având siguranța unui plan de budgeting bine pus la punct care permite integrarea noilor rate în schema lunară, sau pentru a accesa resurse de educație continuă care să vă permită creșterea veniturilor pe viitor. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni