• PRO TV
  • EXCLUSIV Alina Eremia știe secretul succesului și nu-l ascunde! Ce proiecte are anul acesta: „Am început o idee”

EXCLUSIV Alina Eremia știe secretul succesului și nu-l ascunde! Ce proiecte are anul acesta: „Am început o idee”

EXCLUSIV Alina Eremia știe secretul succesului și nu-l ascunde! Ce proiecte are anul acesta: „Am început o idee”

A debutat în muzică la vârsta de 5 ani, primul concurs la care a participat a fost "Abracadabra". A ocupat și locul 5 la Eurovision Junior, în 2005, cu melodia „Țurai”.

Alina Eremia a devenit cunoscută publicului din toată țara prin intermediul serialului „Pariu cu viața” și al trupei Lala Band din care a făcut parte. În 2012, a lansat primul single din cariera solo, „With or Without You”, urmat de piesa „Tu ești vara mea”, care s-a auzit la radiourile din toata țara. De asemenea, piesele „Cum se face”, „Când luminile se sting” și „Dulce amar” au rămas de referință. În anul 2017, ea a atins fruntea clasamentelor muzicale cu hit-ul „Poartă-mă”, dar și cu o colaborare internațională cu producătorul Novaspace pentru piesa „Out of My Mind”, al cărei videoclip a fost filmat în Miami. În 2022 Alina a lansat „20:29” (by Carla's Dreams),  „Supertare”, alături de Connect-R și un nou EP, „Metamorphosis”, cu sound-uri noi și experimentale în colaborare cu nume precum Sak Noel, Ilkan Gunuc, Arem Ozguc și Arman Aydin.

O prezență constantă pe primele locuri în cele mai importante topuri muzicale, cântăreață, compozitoare și actriță, Alina Eremia vorbește despre pașii pe care i-a făcut în carieră, cele mai importante colaborări și planurile pe care le are atât pe plan profesional, cât și personal. 

1. Ai debutat în muzică la vârsta de 5 ani. Ce ți-a adus această carieră la nivel personal și profesional? Care au fost cele mai importante lecții pe care le-ai învățat?

Să fii în lumina reflectoarelor de la 5 ani e și frumos, dar și copleșitor. Atunci nu conștientizam ce implică, scena era locul meu de joacă. Dar pe măsură ce am crescut, lucrul ăsta mi-a dezvoltat frica de eșec și puneam multă presiune pe mine, să nu greșesc, că eu nu am voie. Nu e permis. E un privilegiu și nu am voie să ratez. Sunt extrem de recunoscătoare pentru cariera mea. 

Muzica a fost partenera mea de drum. Prin ceea ce fac, mi-am atins extremele. M-am montat și m-am demontat de multe ori, până am ajuns cine sunt azi. Cred că am și o dorință mare să fiu în contact cu interiorul meu. Muzica m-a ghidat. Cele mai bune lecții pe care le-am învățat au fost să rămân cu picioarele pe pământ și să respect fiecare persoană cu care intru în contact.

2. În ce perioadă, pe acest drum, simți că te-ai maturizat cel mai mult și în ce fel te-au ajutat experiențele de atunci să te cunoști cel mai bine? 

Cred că ultimii doi ani au fost cei care au avut cel mai mare impact asupra mea. Cred că pandemia ne-a făcut pe mulți să ne trezim și cred că în ultimii ani m-am cunoscut cel mai bine și am fost cea mai sinceră cu mine și cu muzica mea, am învățat să fiu mai selectivă și să încerc să extrag și mai multă emoție și mesajul să fie mult mai direct.

3. Care au fost colaborările care te-au ajutat cel mai mult?

Toate au avut farmecul lor și mă bucur de fiecare featuring în parte, că s-a întâmplat. Se naște ceva foarte frumos când doi artiști își aduc energia creativă și artistică, lumile lor într-o piesă.

4. Ai numărat până acum multe colaborări muzicale, inclusiv internaționale. Dar una dintre cele mai inedite a fost cea cu Mircea Eremia. Piesa „Ilegal” are în prezent peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube. A fost mai ușor sau mai greu să lucrezi împreună cu fratele tău mai mic, în comparație cu alți artiști?

Mai greu, pentru că nu am vrut să intru în rolul de soră și să tratez lucrurile din perspectiva profesională. Am vrut și să-l las să facă lucrurile în viziunea lui. Și chiar am reușit să nu intervin prea mult. Mă bucur că piesa a fost și este iubită. 

5. Dacă ar fi să faceți un nou featuring, cum ar suna acesta ca stil muzical? Aveți în plan o nouă piesă?

Am tot zis să ne întâlnim la studio, dar fiecare a fost concentrat pe proiectul lui. Ne cerem mereu părerea și ne sfătuim. Nu știu cum ar suna în prezent o colaborare, dar sigur ar fi un combo interesant de stiluri.

6. Ce l-ai învățat pe Mircea și ce ai învățat tu de la el?

Cred că Mircea a învățat de la mine să fie mai disciplinat, iar eu să nu mă mai iau atât de în serios câteodată.

7. Amândoi ați intrat în lumea artistică de mici. Care sunt cele mai importante sfaturi pe care vi le-au dat părinții și pe care le-ați urmat în carieră?

Ai noștri ne-au spus să nu ne abatem niciodată de la drumul pe care l-am ales, atâta timp cât simțim cu inima să facem asta, că o să întâlnim oameni rău intenționați, dar că asta nu trebuie să ne înrăiască. Să avem încredere în Dumnezeu, pentru că atunci când lucrurile par că se întâmplă împotriva noastră, de fapt pregătesc ceva mai frumos.

8. Ai lansat recent piesa „Ai fost” împreună cu Mario Fresh și ați lucrat împreună și pentru compoziția ei. Cât a durat lucrul la ea  - compoziție, înregistrare, filmare clip - și ce v-a inspirat pe amândoi cel mai mult? 

Inițial am început o altă idee, într-o direcție muzicală diferită. Cred că un afro beat. Am lucrat vreo două ore, după care ne-am întors la niște acorduri de ukulele pe care le-a cântat Mario de când a ajuns în sesiune. De acolo, piesa parcă s-a scris singură. Ne-am completat foarte bine ideile de songwriting, iar Paul Iorga s-a ocupat de producție. Lipsea un astfel de mesaj, o despărțire care să se încheie într-o notă pozitivă, să-i mulțumești celui sau celei care a făcut parte din viața ta și a făcut-o mai bună, chiar și pentru o perioadă de timp.

9. Care au fost cele mai spectaculoase, și dificile totodată, locuri în care ai filmat pentru videoclipurile pieselor tale?

Printre cele mai dificile filmări a fost cea de la videoclipul Tatuaj. Am plecat la 3 dimineața spre mare, pe la jumătatea lui septembrie, când la orele dimineții era frig. Am filmat înainte de răsărit o parte din coregrafie în niște haine subțiri, iar când s-a luminat afară am intrat în mare. Cred că apa avea 10 grade, nu mai mult. Ne-am întors în București imediat după și am continuat să filmăm încă 16 ore.

10. Ai dublat, în limba română, vocilor unora dintre cele mai cunoscute și îndrăgite personaje de desene animate, ca Pocahontas, Belle, din „Frumoasa și Bestia” sau Savva din Savva: Inimă de războinic, de această dată un personaj masculin. Care ți s-a părut mai dificil de interpretat și de ce?

A fost o experiență foarte tare pentru mine ca adolescentă să dublez voci pentru desene animate. Cred că cel mai dificil de interpretat a fost Pocahontas pentru că, pe lângă replici, am imprimat și partea muzicală, iar partiturile erau solicitante. 

11. Muzică, film, serial, dublaj, concurentă la concursuri muzicale, dar și jurată la emisiuni de profil. În ce ipostază artistică nu ai fost până acum, dar ți-ar plăcea?

Nu am jucat pe scena vreunui teatru. Sau într-un musical, deși mi s-a propus la un moment dat. Poate pe viitor.

12. Spuneai că îți plac foarte mult provocările. Care este următoarea pe lista ta și cum te pregătești pentru ea?

Am în plan un album și vreau să se materializeze anul acesta. De ce nu și un turneu. Acum că v-am divulgat lucrul asta, trebuie să-l și pun în practică. Și să anunț și casa mea de discuri Global Records.

13. Dacă nu ar fi fost muzica sau actoria, ce altceva ți-ar fi plăcut să faci, cu totul diferit?

Mi-a fost pusă des întrebarea asta și de fiecare dată când mă întreb, răspunsul meu e același. Fac deja ce iubesc. Nu pot să mă gândesc că arta nu face parte din viața mea.

14. În acest an schimbi prefixul. Ce îți dorești să îți aducă vârsta de 30 de ani? 

Sunt foarte curioasă cu ce lecții și descoperiri vine la pachet vârsta de 30 de ani. Cred că o să fie începutul unei noi etape.

15. Ce proiecte pregătești pentru acest an și ce lansări ai în plan?

Anul acesta o să ies și mai mult din zona mea de confort, din punct de vedere muzical. Să vă așteptați la colaborări inedite și un nou show. Așa că vă aștept la concerte!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni