• PRO TV
  • (P) De ce să-ți cumperi un telefon de buget, în loc de ultimul model apărut pe piață? Află motivele

(P) De ce să-ți cumperi un telefon de buget, în loc de ultimul model apărut pe piață? Află motivele

(P) De ce să-ți cumperi un telefon de buget, în loc de ultimul model apărut pe piață? Află motivele

Vestea bună este că tehnologia, mai ales cea de care ne putem bucura prin intermediul telefoanelor, avansează într-un ritm rapid.

Iar asta ne ușurează foarte mult activitățile de zi cu zi. Vestea proastă este că prețul smartphone-urilor, mai ales al celor noi, poate fi, câteodată, descurajant.
 
Însă cine a spus că e nevoie să-ți spargi pușculița sau să faci un împrumut pentru a beneficia de cele mai fresh specificații pe mobil? Poți apela oricând la telefoanele de buget care se apropie de performanța flagship-urilor, la un preț mult mai accesibil!
 
Înainte de a-ți prezenta care sunt motivele pentru care să-ți cumperi un telefon de buget, e important să stabilim ce înseamnă acest termen. Când spunem „telefon de buget” ne referim la telefoane ieftine în general. Indiferent că vorbim despre modele de top, cum sunt telefoanele iPhone lansate acum câțiva ani, sau despre cele care au avut încă de la lansare un preț foarte accesibil, cum sunt cele de la Xiaomi, telefoanele de buget sunt cele pentru care astăzi plătești un preț mai mic de 2.500 lei.
 
Așadar, iată care sunt motivele care te vor încuraja să-ți cumperi un telefon de buget.
Plătești pentru specificații, nu pentru brand
 
Chiar dacă lansările celor mai noi telefoane pot fi încadrate oricând la capitolul „spectacole”, suntem aici să-ți spunem că nu ai neapărată nevoie de cel mai nou smartphone de pe piață. Poți găsi aceleași specificații sau unele care se apropie foarte mult de cele ale dispozitivelor nou apărute în peisaj la un preț mai mic.
 
Și asta pentru că alegi să nu plătești pentru brand, ci pentru funcțiile telefonului. Nu, nu-ți spunem să te îndrepți către producători de care nu ai mai auzit până acum. Ci mai degrabă să „vânezi” oferte ale telefoanelor încadrate la categoria de mijloc.
 
Să luăm un exemplu, să înțelegi mai clar la ce ne referim. Seria Galaxy S, cu toate modelele lansate chiar de curând, este una de tip flagship. Altfel spus, telefoanele de la Samsung a căror denumire începe cu S sunt cele mai performante, dar și cele mai scumpe. În loc să-ți cumperi un Samsung Galaxy S22 sau mai noul Samsung Galaxy S23, te-ai putea orienta către modelele Galaxy A50, A52 sau A53 ori către variantele Galaxy A70, A72 sau A73. Renunți la prea puține specificații, dar poți face o economie considerabilă.
 
Mai exact, telefoanele din seria Galaxy A ajung și la jumătate din prețul celor a căror denumite începe cu Galaxy S. De ce să plătești dublu pentru funcții pe care oricum nu le folosești?
Resimți mai puțin devalorizarea dispozitivului
 
Orice dispozitiv se depreciază odată cu trecerea timpului. Telefonul de pe care probabil citești chiar acum acest articol e astăzi mai ieftin decât era ieri. Dar, la fel ca în cazul autoturismelor care se devalorizează de îndată ce le-ai scos pe poarta fabricii, un telefon abia lansat pe piață își pierde mult din valoare imediat ce l-ai scos din cutie.
 
Să mai luăm un exemplu în acest sens. Un iPhone X, pe care astăzi îl poți cumpăra de la recondiționate la un preț de aproximativ 1.500 lei. Să presupunem că ți-ai lua acest model de la Apple acum, ca săptămâna viitoare să decizi să-l vinzi mai departe. Cel mai probabil, vei putea pretinde pentru el aceeași sumă ca cea cu care l-ai cumpărat. Pe de altă parte, un iPhone 14, telefon lansat de curând, va putea fi vândut la mâna a doua pentru mai puțin de jumătate din prețul lui din magazin, după ce l-ai folosit pentru la fel de puțin timp. De ce să pierzi niște bani, când îi poți investi în alte dispozitive de care ai putea avea nevoie?
 
Pentru cei mai mulți dintre noi, cele mai scumpe telefoane nu sunt cele de care avem nevoie în mod real. Mai bine pariezi pe un model mai ieftin, de buget și versatil, decât pe un telefon de top mult, prea performant pentru un utilizator obișnuit.
 
La fel de convingătoare pentru a cumpăra un telefon de buget, în loc de un flagship, ar putea fi și motivele următoare:
 
• telefoanele de buget sunt mai ieftin de reparat;
• dezamăgirea, când l-ai putea scăpa și sparge sau ți-ar fi furat, ar fi mai mică.
 
Așadar, alegerea conștientă și sănătoasă pentru bugetul tău este un telefon de buget. Bucură-te de tehnologie, fără să plătești prea mult pentru ea!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni