• PRO TV
  • Complicata moștenire – un reportaj semnat de Cosmin Savu, duminică, la România, te iubesc!

Complicata moștenire – un reportaj semnat de Cosmin Savu, duminică, la România, te iubesc!

Complicata moștenire – un reportaj semnat de Cosmin Savu, duminică, la România, te iubesc!

România are în patrimoniul său o serie de moșteniri în afara granițelor pe care trebuie să le îngrijească și să le valorifice, să-și dea silința pentru a le recupera. O istorie complicată între interese private, vid de legislație și guverne ostile. Complicata moștenire – un reportaj de Cosmin Savu, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

 

O bogăție materială și spirituală de care trebuie să ținem cont: moștenirile externe ale României. Multe dintre acestea au istorii complicate, însă e obligația noastră să le urmărim cu atenție, să le valorificăm și să facem față provocărilor din trecut.

„Fiecărui tânăr care intră pe poarta Ministerului Afacerilor Externe i se spune povestea Tezaurului românesc furat de ruși, care este la Moscova, a sabiei lui Ștefan cel Mare ajunsă la Istanbul, a bunurilor Fundației Gojdu care sunt la Budapesta, a creanțelor externe provenite din schimburi economice înainte de 1989 împrăștiate peste tot în lume sau a Institutului Iorga din Saranda, Albania”, a spus Cosmin Savu.

Cosmin Savu a mers pe urmele unor proiecte în care s-a investit enorm și ne arată, duminică, la România, te iubesc! ce face statul român și ce șanse sunt ca aceste bunuri să fie recuperate și valorificate. Filmările au avut loc în Albania, Ungaria și în țări africane de unde avem de recuperat bunuri sau bani.

Întreagul reportaj duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi urmărită, în avans, pe VOYO.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni