• PRO TV
  • VIDEO Un elev de clasa a VII-a, erou după ce și-a salvat colegii de la un accident cu autobuzul școlii

VIDEO Un elev de clasa a VII-a, erou după ce și-a salvat colegii de la un accident cu autobuzul școlii

VIDEO Un elev de clasa a VII-a, erou după ce și-a salvat colegii de la un accident cu autobuzul școlii

Un adolescent de 13 ani din orașul Warren, statul Michigan, și-a salvat colegii de la moarte, după ce a evitat un accident rutier. Băiatul a observat că șoferul autobuzului școlii a leșinat la volan și a intervenit pentru a prelua controlul vehiculului.

Dillon Reeves a fost numit erou de comunitatea locală din Warren, un oraș cu 140.000 de locuitori din comitatul Macomb, statul Michigan. Băiatul, elev în clasa a VII-a, se întorcea acasă cu autobuzul școlii, la bordul căruia mai erau 66 de elevi. 

La un moment dat, șoferul vehiculului a dat semne că se simte rău, apoi a leșinat în timp ce conducea. Camera din cabina șoferului a înregistrat momentul când acesta a pierdut controlul volanului, lăsând autobuzul într-o cursă proprie.

Dillon Reeves a fost pe fază și a sărit de la locul lui pentru a prelua controlul asupra volanului. Apoi a acționat frâna și a tras vehiculul pe dreapta. În același timp, a avut prezența de spirit și le-a cerut colegilor să sune la 911, serviciul de urgență din SUA. 

Imaginile de pe camera de supraveghere au surprins panica elevilor, care au început să țipe când au înțeles ce se întâmplase de fapt.

Șoferul autobuzului, o femeie, a primit îngrijiri medicale și e în afara oricărui pericol. Cei 66 de elevi sunt și ei bine.

Băiatul a avut parte de o conferință publică, în care oficialii orașului au lăudat gestul său nobil. De asemenea, Departamentul de Poliție din Warren îl va premia pe elev pentru prezența de spirit pe care a avut-o.

Tatăl băiatului: „Suntem mândri de el”

Oficialii Școlii Warren Consolidated au declarat că sunt impresionați de Dillon Reeves, elevul lor care a acționat cu atâta curaj într-un moment dificil. 

S-a ridicat, a evaluat situația și a văzut că șoferul a leșinat. Acesta a fost un act extraordinar de curaj”, a spus superintendentul Robert Livernois, conform wxyz.com.

Tatăl băiatului este măgulit de atenția de care beneficiază familia sa în aceste momente, grație intervenției salvatoare a fiului său.

Sunt foarte, foarte mândru. Este copleșitor pentru noi toți. Acest lucru a căpătat notorietat națională în acest moment. El este foarte atent la mediul înconjurător”, a declarat Steve Reeves, în timpul unei conferințe de presă. 

Comunitatea locală din Warren s-a mobilizat și a decorat curtea familiei cu tot soiul de steluțe și baloane, dar și cu un panou inscripționat cu cuvântul HERO (erou).

Fotografii: @wxyz/YouTube/ Ireta Reeves Facebook

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni