• PRO TV
  • (P) Cine este designerul excentric Onur Osman?

(P) Cine este designerul excentric Onur Osman?

(P) Cine este designerul excentric Onur Osman?

Multe persoane din lumea evenimentelor de lux și de beauty au auzit de designerul excetric Onur Osman, însă cine este omul din spatele numelui a rămas mult timp o enigmă. Am întrebat mai mulți organizatori de private-party-uri de lux din capitală, mai multe celebrități din media și câteva persoane din anturajul apropiat al designerului pentru a afla mai multe detalii concrete despre viața acestuia.

Pentru publicul larg, Onur Osman a fost designerul anului 2019 și 2022, primind premiul Best Designer of the Year Award la Bucharest Fashion Week (organizat de Romanian Fashion Awards). Prezent în mai multe fashion store-uri și pe podiumurile Fashion Week, probabil ați văzut ținute semnate Onur Osman la multe evenimente culturale, politice sau media, purtate de vedete internaționale sau locale.

Ceea ce nu se vede și se aude doar în mediile evenimentelor private este faptul că Onur este și master-mind-ul petrecerilor de lux cu circuit închis din mai multe capitale europene, evenimente destinate în principal personalităților. Surse apropiate designerului ne-au comunicat că acesta este organizatorul din umbră al multor petreceri exclusiviste, unde participanții au ocazia să trăiască experiențe extraordinare la limita dintre spectacol, artă și luxul cel mai pur și, bineînțeles, băuturi foarte scumpe și un ambient magic la fiecare eveniment tematic. Am căutat mai multe informații despre listele de invitați la aceste petreceri, dar am reușit să aflăm doar numele uneia dintre firmele care se ocupă de organizare, Perspectives Club, însă participanții au rămas protejați de NDA-uri (contracte de confidențialitate) foarte stricte. 

În perioada pandemiei, omul de afaceri Onur Osman și-a extins business-urile din industria de beauty către Statele Unite ale Americii, fiind prezent la mai multe evenimente din circuitul Fashion Week unde a negociiat contracte cu buyeri de renume. Designerul român a semnat ținute purtate de Pink, de Nicole Scherzinger, de Paloma Faith ș.a., reprezentând România în context internațional, deseori fără recunoaștere din partea presei românești, cum se întâmplă de prea multe ori cu români care au succes în afara granițelor țării.

În toamna 2022, surse apropiate designerului ne-au comunicat că acesta ar negocia preluarea unui pachet acționar de la o veche fabrică de textile din județul Brașov, pe care omul de afaceri intenționează să o modernizeze. În cursul lunii martie contractul de cesiune a fost semnat, Onur Osman preluând 40% din acțiunile fabricii. Renovarea și modernizarea benzii de producție sunt în desfășurare, urmând ca din vară producția să fie posibilă la cote maxime.

Mai mult, după o vizită în Maroc săptămânile trecute, s-au negociat colaborări cu mai mulți investitori din Casa Blanca, prin una dintre firmele designerului excentric, urmând ca din această toamnă afacerile lui să se extindă spre Maroc.

Persoane din apropierea lui Onur Osman au comunicat către mai multe surse din presă că designerul este și un pasionat colecționar de obiecte de artă, atât showroom-ul lui din Calea Victoriei, cât și casa lui arată ca un muzeu, unde sunt expuse statui rare, tablouri, urne sau vaze de designer, care contribuie la cultura din care se naște arta creațiilor sale. Onur se încadrează designerilor care cred că frumosul trebuie să fie frumos și arta trebuie să rămână artă, după cum afirmă deseori, astfel că obiectele de artă l-au înconjurat mereu, valoarea acestora depășind sute de mii de euro.

Dincolo de aceste realizări de care ar trebui să se mândrească, surse din apropierea designerului ne-au împărtășit că Onur Osman omul este o persoană modestă, retrasă, caldă, care apare rareori la evenimente mari. În timpul liber, Onur călătorește extrem de mult, fiind întotdeauna însoțit (una dintre regulile de securitate impusă de ultimii ani fiind aceea de a fi mereu păzit de asistenții lui sau de un membru al firmei de securitate care se ocupă de paza designerului excentric). 

Departe de scandaluri mediatizate, omul de afaceri are o viață liniștită, fără griji și conflicte, ocupându-se de creațiile lui în show-room-ul din Calea Victoriei, unde se nasc creațiile marca Onur Osman Fashion House sau designul de evenimente private semnate luxury-wizzard Onur Osman

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni