• PRO TV
  • (P) King Kong a împlinit venerabila vârstă de 90 de ani

(P) King Kong a împlinit venerabila vârstă de 90 de ani

(P) King Kong a împlinit venerabila vârstă de 90 de ani

2023 este anul în care s-au împlinit 90 de ani de la lansarea King Kong, considerat unul dintre cele mai bune filme cu monștri realizate vreodată, ținând cont inclusiv de tehnica disponibilă la acea vreme în cinematografie. 

King Kong este o producție de groază, terifiantă și captivantă inclusiv pentru publicul actual, obișnuit cu efectele speciale ale momentului în filmele de la Hollywood

Spre deosebire de alte personaje monstruoase inspirate din cărți, așa cum sunt Dracula sau Frankenstein, King Kong a fost o idee creată special pentru lumea filmului. Merian C. Cooper, care a regizat filmul împreună cu prietenul său Ernest B Schoedsack, a conceput intriga bazată pe existența unei maimuțe supradimensionate și înspăimântătoare, care nu reprezintă însă în niciun caz răul fundamental, deci este privită cu siguranță cu empatie de către cei ce vizionează filmul.

De la filme, la cărți și jocuri online

De altfel, filmul King Kong din anul 1933 a pornit o franciză care a trecut de industria cinematografică, a ajuns la cărți, spectacole tip musical pe Broadway și chiar jocuri video. 

King Kong: The Official Game of the Movie reprezintă un joc video de acțiune și aventură foarte apreciat, dezvoltat și publicat de Ubisoft pornind de la filmul King Kong lansat în anul 2005. 
 

King Kong nu lipsește nici din universul jocurilor de cazino. Pasionații de pacanele online au la dispoziție titluri precum Mighty Kong de la Pragmatic Play (2016) sau seria de titluri din colecția producătorului Blueprint Gaming: King Kong Cash (2016), Return of Kong Megaways (2019), King Kong Cashpots (2021). Jocurile pot fi accesate pe platforme licențiate ONJN, cu mize reale sau virtuale.

King Kong, un film de referință, pionierat în cinematografia de profil

La 90 de ani de la momentul lansării, King Kong rămâne o capodoperă tehnică de pionierat pe segmentul filmelor de fantezie - groază. Include utilizarea timpurie a fotografiei stop-motion și a efectelor speciale. Este un film de referință în categoria sa, pe care orice pasionat de cinematografie ar trebui să îl urmărească și chiar să studieze detaliile care îi aduc farmecul specific. 

Dacă inițial filmele foloseau partituri muzicale deja existente, preluându-le pur și simplu, King Kong a fost una dintre primele producții care a beneficiat de o coloana sonoră realizată în mod dedicat. Cum s-a ajuns la ilustrarea unei maimuțe gigant? Se pare că motivul acestei alegeri a fost interesul publicului pentru poveștile exotice cu gorile, la mare căutare în acea perioadă pe piața de divertisment.

Povestea din filmul original King Kong

Filmul original King Kong prezintă povestea unei echipe de filmare care merge pe insula fictivă Skull Island, în apropiere de Indonezia, în căutarea unei gorile gigantice. Acolo, Kong este mai mult decât un rege, fiind venerat ca un zeu de către localnici. 

King Kong este capturat și dus la New York, din dorința de a fi prezentat publicului în mod real. Acesta reușește să se elibereze și, obsedat de Ann Darrow, actrița principală din echipa de filmare, o răpește și fuge cu ea în vârful Empire State Building. Finalul este dramatic, căci King Kong este împușcat mortal de un avion militar american. Monstrul din film este aparent King Kong, însă poate fi considerat și omul, care acționează cu lăcomie fără empatie pentru alte ființe.

Seria de filme și animații King Kong cuprinde, pe lângă pelicula inițială, următoarele titluri: Son Of Kong (1933), King Kong Vs. Godzilla (1962), King Kong Escapes (1967), King Kong (1976), King Kong Lives (1986), The Mighty Kong (1998), King Kong (2005), Kong: King Of Atlantis (2005), Kong: Return To The Jungle (2007), Kong: Skull Island (2017), Godzilla vs. Kong (2021). Cele mai multe dintre aceste producții pot fi urmărite în prezent pe diverse platforme de video streaming online.

Unibet face parte din Unibet (Germany) Limited, companie care deține Licența Clasa I nr. L1160657W000330 emisă de Comitetul de Supraveghere ONJN, valabilă din data de 1.09.2016 până la data de 31.08.2026.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni