• PRO TV
  • „Ruină, tabără dragă”, o anchetă semnată de Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!

„Ruină, tabără dragă”, o anchetă semnată de Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!

„Ruină, tabără dragă”, o anchetă semnată de Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!

Peste 200 de tabere școlare avea România, înainte de revoluție. Azi mai sunt funcționale doar 60, însă, și acelea sunt cu lacătul pus pentru că de doi ani n-au mai fost finanțate. Taberele însemnau vacanță pentru sute de mii de copii, dar au fost devalizate, uitate și ruinate. Duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!, Paula Herlo prezintă ancheta „Ruină, tabără dragă”.

Apariția unui minister nou, cel al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse ar fi trebui să pună ordine în sistem, însă, mai rău l-a încurcat. Haosul administrativ, dublat de cel existent în teren, nu face decât să întărească convingerea că viitorul e al firmelor private care au știut să speculeze slăbiciunile instituțiilor statului.

„Duminică, la România, te iubesc!, plecăm în tabără. Ajungem și la munte, și la mare ca să descoperim ruinele unui domeniu care în trecut însemna, pentru milioane de copii, educație, socializare și descoperirea unor locuri de poveste. Trist e că fix cei care ar fi trebuit să gestioneze aceste tabere moștenite de la comuniști sunt cei care au contribuit la distrugerea lor. Terenuri valoroase pe care se aflau clădiri unde se cazau copii au fost demolate, iar terenurile au devenit câmpuri de bătaie pentru dezvoltatorii imobiliari”, a spus Paula Herlo.

Întreaga anchetă, pe larg, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni