• PRO TV
  • Cine a fost în realitate Victor Godeanu, personajul principal din „Spy/Master”. Serialul este inspirat din fapte reale

Cine a fost în realitate Victor Godeanu, personajul principal din „Spy/Master”. Serialul este inspirat din fapte reale

Cine a fost în realitate Victor Godeanu, personajul principal din „Spy/Master”. Serialul este inspirat din fapte reale

Personajul Victor Godeanu din serialul „Spy/Master” este inspirat din viața generalului Pacepa, mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu (nr. interpretat de Claudiu Bleonț) și cel mai important consilier al acestuia. Actorul care s-a remarcat prin acest rol, Alec Secăreanu, spune că și-a dorit din prima să facă parte din proiectul acesta, fiind un fan al filmelor de gen spy thriller. 

Filmată în Bucureşti şi Budapesta, miniseria „Spy/Master” a avut premiera pe 19 mai. Telespectatorii români au fost imediat cuceriți de povestea misterioasă și captivantă a personajului principal Victor Godeanu. 

Povestea serialului acoperă o săptămînă din viața personajului fictiv Victor Godeanu, mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu. Acest om în care liderul comunist avea încredere deplină s-a dovedit a fi agent dublu. El a trebuit să fugă din România și de Ceaușescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă.

„Ideea unui scenariu inspirat din fuga lui Pacepa și zilele premergătoare acesteia m-a urmărit multă vreme. Povestea, dincolo de controversele din jurul ei, m-a fascinat încă din anii ’90, cînd eram jurnalistă. M-am întrebat adesea ce resorturi interioare îl determină pe un om aflat într-o asemenea poziție de putere să dezerteze în felul în care a făcut-o el, lăsîndu-și familia în urmă, riscîndu-le libertatea. De la această întrebare au plecat multe lucruri în construcția poveștii Spy/Master. Am căutat adevărul personajului Victor Godeanu – adevărul unui spion care mizează totul pe o singură carte și își arde toate punțile cu trecutul. Acel „life changing moment”… Ce s-a întîmplat în mintea și sufletul lui cu adevărat? M-am întrebat cum reușește să supraviețuiască emoțional și sufletește un om a cărui viață depinde de cît de bine minte, înșală și trădează”, a spus scenarista Adina Sădeanu într-un interviu pentru dilemaveche.ro.

Alec Secăreanu, despre provocările unui rol pe care și l-a dorit foarte mult



Actorul Alec Secăreanu spune că a fost cucerit imediat de scenariu. Într-un interviu pentru hotnews.ro, el a declarat că s-a atașat cumva de personaj. 

„A fost interesant să experimentez parcursul pe care l-a avut Victor Godeanu, m-am atașat de el, bineînțeles. Unul din aspectele care mă leagă de el și care îmi place este felul lui de a fi, un tip foarte calculat. A trebuit, cumva, să umplu toate aceste calcule ale lui cu scenarii alternative care ar putea să existe în viața acestui om. Și asta mi-a plăcut foarte mult”.

Chiar dacă este o ficțiune inspirată din niște fapte reale, serialul poate fi aduce niște lecții pentru societatea de astăzi. 

„Este un serial cinematografic, arata ca un film american cu actori romani foarte talentati, cu o poveste specifica tarii noastre, inspirata din niste fapte reale si care ne poate da cel putin o perspectiva noua asupra vremurilor. Ar putea sa fie interesant pentru oamenii care sunt pasionati de genul asta de intamplari din istorie, spune Alec Secăreanu pentru urban.ro

Citește și: Elvira Deatcu, despre rolul Elenei Ceaușescu într-un nou serial românesc: „Terifiant!”


Sursă foto: Instagram/ Alec Secăreanu

Vezi și: 




 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni