• PRO TV
  • Ce au făcut pasagerii de la bordul submersibilului Titan înainte de a coborî în adâncuri: „Erau nerăbdători”

Ce au făcut pasagerii de la bordul submersibilului Titan înainte de a coborî în adâncuri: „Erau nerăbdători”

Ce au făcut pasagerii de la bordul submersibilului Titan înainte de a coborî în adâncuri: „Erau nerăbdători”

Garda de Coastă a Statelor Unite ale Americii a anunțat, joi seară, într-o conferință de presă, că submersibilul Titan ar fi suferit cel mai probabil o implozie și a prezentat condoleanțe famiilor victimelor. Cinci persoane și-au găsit sfârșitul în drumul spre epava Titanicului. 

Cei 5 pasageri de la bordul submersibilului Titan erau: miliardarul britanic Hamis Harding, omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, oceanograful francez Paul-Henry Nargelot și Stockton Rush, fondatorul și directorul executiv al OceanGate. Fiecare a plătit câte 250.000 de euro pentru expediția care le-a adus în cele din urmă moartea. 

Submersibilul care ducea turiști la epava Titanicului din adâncul Oceanului Atlantic a dispărut duminică fără urmă de pe radar și timp 4 zile au avut loc căutări intense pentru găsirea acestuia. 

Paza de Coastă americană a găsit joi, 22 iunie, resturi ale submarinului turistic Titan în apropierea epavei pachebotului Titanic. Cei cinci pasageri au fost declarați decedați, iar cauza ar fi o implozie petrecută la bordul vasului, la doar câteva ore după ce submersbilul a pierdut contactul cu nava-mamă.

Ce au făcut pasagerii înainte de a se îmbarca pe Titan

Un barman a povestit că i-a întâlnit pe pasageri cu puțin timp înainte ca aceștia să plece în expediția din adâncuri. Echipajul submersibilului Titan s-a oprit într-o cafenea locală chiar înainte de aventura fatidică. 

Barmanul care le-a servit cafeaua a povestit că aceștia purtau jachete albastre cu OceanGate Titanic și erau dornici să se scufunde după ce au așteptat zile întregi ca vremea să le permită acest lucru. 

Aceștia au intrat în Terre Café din St.John’s în jurul orei 08:00. „Înainte de a pleca în  expediție, o parte din echipaj a venit aici și a comandat mai multe cafele”, a declarat barmanul James Law, în vârstă de 27 de ani, potrivit Daily Mail

„Erau nerăbdători să plece. Spuneau că sunt entuziasmați și câțiva dintre ei păreau grăbiți!”, a adăugat barmanul.

Echipajul s-a îmbarcat pe nava Polar Prince, ancorată chiar în fața hotelului. „Literalmente, chiar acolo unde este acea geamandură, de acolo a plecat OceanGate. În acel moment, nu știam cine sunt toți. L-am recunoscut pe directorul general Rush și de asemenea pe tipul acela, exploratorul britanic”, a mai spus Law, făcând referire la miliardarul Hamish Harding. 

Fotografii: Profimedia Images/ capturi Youtube/ Facebook


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni