• PRO TV
  • Descoperă știința din spatele aruncării de neoprit a Cristinei Neagu!

Descoperă știința din spatele aruncării de neoprit a Cristinei Neagu!

Descoperă știința din spatele aruncării de neoprit a Cristinei Neagu!

De ce este Cristina Neagu o marcatoare atât de prolifică? Cea mai recentă producție Red Bull, disponibilă în exlusivitate pe redbull.com și VOYO, caută răspunsuri cu ajutorul tehnologiei, inovațiilor științifice și specialiștilor.

Cristina Neagu a scris și scrie în continuare istorie în sport. De-a lungul carierei impresionante a înscris nenumărate goluri care au fost aplaudate, admirate, lăudate și privite cu emoție. Au fost numite spectaculoase, uluitoare, precise, dificil de apărat, de neoprit.

Au rescris statistici și au rămas în istorie. Au ajutat-o să fie desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare a lumii, un record pentru handbalul feminin și masculin. Au impresionat adversare, antrenori și coechipiere și au adus bucurie în inimile fanilor. 

Dar ce stă în spatele tuturor acestor performanțe, în spatele tuturor golurilor care au scris istorie? De ce e aruncarea ei atât de eficientă și dificil de blocat? Sunt răspunsuri care se regăsesc în documentarul The Science Behind Cristina Neagu's Unstoppable Shot, ce analizează în detaliu mecanismele din spatele golurilor sale cu ajutorul tehnologiei, specialiștilor de la Red Bull Athlete Performance Center (APC), dar și al antrenorilor și jucătoarelor care i-au fost colege de echipă sau adversare. 

Documentarul este disponibil pe VOYO din 31 august, ora 21:00, și poate fi văzut până la finalul lunii septembrie.



Rezultatul este un documentar inovator pentru sportul românesc, dar și pentru handbalul internațional. Într-o lume în care fiecare detaliu contează și poate face diferența, tehnologia, știința și analiza datelor nu mai pot lipsi din viața echipelor și sportivilor moderni, care au nevoie de informații cât mai precise pentru a fi competitivi și a-și maximiza performanțele. Producția propune o analiză științifică a jocului uneia dintre cele mai importante sportive din România și din handbalul internațional.

Având în vedere că sportul devine din ce în ce mai mult bazat pe știință, această perspectivă științifică este, cu siguranță, importantă, și pentru generațiile de acum, dar și pentru generațiile viitoare. Tehnologiile se vor dezvolta, deja handbalul nu se mai joacă cum se juca acum 10 ani, e mult diferit și probabil se va dezvolta în continuare. Și atunci, e important să vezi cum te antrenezi, ce trebuie să faci, cum devii mai bun, care-i tehnica cea mai bună", spune Cristina Neagu.

Pe durata documentarului poate fi descoperit un proces amănunțit de măsurare a abilităților fizice și tehnice ale sportivei, de analiză a acestor date, dar și o serie de interviuri cu personalități relevante din handbalul mondial, cu care sportiva Red Bull s-a intersectat de-a lungul carierei. Nume precum Stine Oftedal, Katrine Lunde, Sandra Toft, Ambros Martin sau Tomas Ryde vorbesc despre cum au perceput jocul ei de-a lungul timpului și ce o face o jucătoare atât valoroasă, aspect cu care sunt cu toții de acord. 

Pentru mine, ce e important e ca privitorul să rămână cu imaginea mea de luptătoare, cu faptul că orice e posibil. Pentru că am trecut prin atâtea și, dacă iubesc ceva, orice e posibil. Aș vrea ca privitorul să poată să folosească lucrurile astea în meseria lui, nu neapărat în sport. Pentru mine, e important să inspir oamenii mai ales din punctul ăsta de vedere”, continuă Cristina Neagu.

Documentarul The Science Behind Cristina Neagu's Unstoppable Shot poate fi urmărit, în exclusivitate, pe redbull.com și VOYO.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni