• PRO TV
  • Ce sfaturi dădea Călin Donca pe internet. Acesta a fost reținut după ce ar fi păcălit mai multe persoane cu criptomoneda sa

Ce sfaturi dădea Călin Donca pe internet. Acesta a fost reținut după ce ar fi păcălit mai multe persoane cu criptomoneda sa

Ce sfaturi dădea Călin Donca pe internet. Acesta a fost reținut după ce ar fi păcălit mai multe persoane cu criptomoneda sa

Călin Donca a fost reținut de DIICOT pentru evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital pentru a promova o criptomonedă creată de el și asociații săi.

Călin Donca se află în top 500 ce mai bogați români, fiind bine cunoscut pentru bolizii de lux pe care îi conduce, cu o valoare totală de 2 milioane de euro

Acesta a devenit cunoscut odată cu aparițiile sale la diferite emisiuni TV și cu activitatea sa pe TikTok, acolo unde le vorbește oamenilor despre educația financiară, succes în business și promova propria lui criptomonedă.

Călin Donca este acuzat că împreună cu alți patru oameni de afaceri și-ar fi ascuns veniturile pentru a nu plăti taxe și impozite. Procurorii mai spun că a delapidat mai multe firme și că vindea criptomonede despre care mințea că pot aduce câștiguri de 100 de ori mai mari decât investiția.

Milionarul a înregistrat un succes răsunător pe internet datorită sfaturilor pe care le dădea.

„Alte sfaturi pentru top 10 criptomonede: poţi să afli în cazul în care faci research. Dar mare atenţie la cine faci research, mare atenţie de cine asculţi, pentru că majoritatea celor care vorbesc pe YouTube nu au banii la care visezi”, spunea Călin Donca, om de afaceri.

Călin Donca susține că nu a înșelat pe nimeni, deși a fost reținut pentru 30 de zile:

„A fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru cei trei inculpaţi, respectiv Călin Donca, Ileana Buzatu şi Iulia Elena Dobre. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Toţi au contestat măsura dispusă”, a precizat Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului de stat prin fapte de evaziune fiscală este de aproximativ 4 milioane de lei. Cel creat în dauna firmelor coordonate de Călin Donca este de 1,6 milioane de lei. Prejudiciul cauzat cumpărătorilor de crypto a fost calculat la 700.000 de dolari.

Nici soția lui Călin Donca nu a scăpat de acuzații, Orianda este și ea implicată în neregulile comise de soțul său, însă, pentru că nu avea cu cine să lase cei cinci copii, aceasta este cercetată în libertate.

Sursă foto: Instagram Călin Donca/ Orianda Donca

VEZI ȘI VIDEO 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni