• PRO TV
  • EXCLUSIV Majii, artistul viral pe TikTok, totul despre muzică, carieră și pasiuni: „Sunt prost de ambițios”

EXCLUSIV Majii, artistul viral pe TikTok, totul despre muzică, carieră și pasiuni: „Sunt prost de ambițios”

EXCLUSIV Majii, artistul viral pe TikTok, totul despre muzică, carieră și pasiuni: „Sunt prost de ambițios”

Majii este un proiect fondat în anul 2018, care încurajează entertainmentul și arta în toate formele și culorile lor. Majii nu se limitează la o singură cale de exprimare artistică și nici la un stil muzical, întrucât scopul final este dizolvarea etichetelor de orice fel - alături de o experiență audio-vizuală completă. 

De-a lungul anilor, Majii a experimentat și deprins expertiză în songwriting, producție, alături de scenaristică și regie. Nucleul proiectului constă în subiectele abordate în piese și în natura metamorfică a interpretării acestora. Formele de artă folosite drept căi de comunicare ale conceptului sunt variate, de la versuri, muzică și interpretare la pictura, design vestimentar și, nu în ultimul rând, transpunerea "filmului" în videoclipuri. Majii a căpătat notorietate pe platforma Tiktok, unde a și pus bazele conceptului Majiivers - MajiiMultivers, prin clipuri video în care a speculat varii stiluri muzicale, de la pop și trap la metal și manele. Recent lansat, EP-ul său ,,Vineri 13”, i-a subliniat latura cameleonică a artistului, pe material regăsindu-se colaborări cu Alina Eremia, Vescan, Iuly Neamțu și Iijam. 

1. Când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Am cochetat cu sunete de când eram puiet, dar - în lipsa talentului - nu am dat curs gândului că aș putea deveni muzician, artist, orice în zona asta. Visul meu s-a fundamentat în urma unui concert pe care l-am susținut cu prima mea trupă (Wilder - pentru cine e curios) în Sibiu, în anul 2012. Am cântat în fața a 7000 de oameni și, întâmplare sau nu, a fost un sincron superb între noi și public. Atunci am conștientizat că scena e locul meu preferat.
 
2. Cum te-ai defini în câteva cuvinte?

Prost de ambițios, cam profund când nu e cazul, dovada vie că munca bate talentul și, desigur, călău în spatele artistului Majii.
 
3. Acum lucrezi cu cei de la Global Records, însă ai fost artist independent pentru mult timp. Cu ce ai rămas din anii în care te ocupai de tot ce înseamnă proiectul tău?

Am rămas cu tot ce sunt azi. Bun și rău. A mai murit din naivitate și din idealism. A murit și puțin din ego. Concret, a murit puțin din artist. Dar, hei! Înainte mi se spunea: “Ce să-ți fac? Ești prea artist, mă, Majii!”
 
4. Ce s-a schimbat de când ești semnat la un label?

Pe unele părți, totul s-a schimbat, pe altele, nimic. Acum am privilegiul de a lucra cu artiști și producători extraordinari, de a învăța și de a crește mai mult ca niciodată. Totodată, muncesc la fel de mult (dacă nu mai mult) și fac la fel de multe ca înainte, dar asta pentru că, înainte, la pachet cu a fi artist independent aveam și un job 9-5. Este un pas important ce se întâmplă acum, dar nu există garanții. Așadar, mindset-ul este același - work work work!
 
5. Ce înseamnă pentru tine o piesă bună?

Pentru mine piesele bune sunt cele scrise sincer și din trăiri, dar care își păstrează abilitatea de a ajunge la oameni. Altfel, avem hituri fun sau capodopere care ajung la 10 oameni.
 
6. În afară de muzică, care e procesul tău creativ preferat?

Îmi place extrem de tare să scriu scenarii, să regizez și să pun cap la cap povești. Este un proces creativ vecin muzicii, complementar de cele mai multe ori, motiv pentru care simt acel firesc superb ori de câte ori activez în zona asta.
 
7. Care a fost momentul în care ai observat rezultatele muncii tale?

Momentul care să îmi ofere claritate în ceea ce-mi privește munca încă nu s-a întâmplat, dar există acest cumul de mici happening-uri care mă încurajează și mă țin pe drumul spre “acel” moment. 
 
8. Artist vs creator de conținut. Cum le îmbini? Am văzut că ai succes pe TikTok.

Am căutat mult, dar într-un final am găsit această modalitate de a îmbina fericit artisticăraia și crearea de conținut. Muzical vorbind, tot ce fac pe TikTok e parte din conceptul meu de multivers - Majiivers. On the side, așa cum ziceam mai devreme, îmi place să scriu scenarii, chiar dacă e vorba despre sketch-uri sau filme. Pe TikTok, rămânem la sketch-uri deocamdată, hahah. Platforma asta mi-a oferit oportunitatea de a pune într-o lumină potrivită tot ce am învățat să fac, fie că scriu, filmez și editez, fie că mă folosesc de vocea mea cameleon pentru a explora variațiuni muzicale. Uneori, toate în același timp.
 
9. Cu ce artiști ți-ar plăcea să colaborezi pe viitor?

Neironic, cu toți. 
 
10. Ce urmează după EP-ul Vineri 13?

Un alt EP, hahah. Am foarte multe planuri în minte și pe hârtie pentru viitorul Majiivers-ului. Atât muzical, cât și vizual. Atât profund, cât și entertaining. Avem câteva piese care luptă pentru rolul de protagonist în următoarea lansare, plus câteva serii noi pentru TikTok. Pe scurt, va fi o nebunie frumoasă.
 
11. Dacă ai putea participa la un show marca PRO TV, la care ai merge? (Survivor, Vocea României, Românii au Talent, etc.)

Aș rupe la Survivor. Mă sperie puțin genul ăla de jocuri în care trebuie să arunc ceva undeva anume. Are sens? În rest, doar pe targă aș pleca de acolo. Haha.

12. Poți să le transmiți un mesaj cititorilor PRO TV?

Multiversul s-a deschis, așa că deschide-ți mintea și hai să avem o experiență tare!

Aaa, și multă sănătate și zâmbete sincere!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni