• PRO TV
  • Volodimir Zelenski, primit la București de președintele Klaus Iohannis | FOTO

Volodimir Zelenski, primit la București de președintele Klaus Iohannis | FOTO

Volodimir Zelenski, primit la București de președintele Klaus Iohannis | FOTO

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sosit în România și a fost primit de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în jurul orei 13:00. Cei doi șefi de stat și-au strâns mâinile și au salutat militarii din Garda Națională. Cum a venit îmbrăcat Zelenski.

Volodimir Zelenski a fost primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Președintele Ucrainei a coborât dintr-o limuzină de culoare neagră și a strâns mâna șefului statului român care îl întâmpina. După ce Garda de Onoare a prezentat onorul, cei doi au ascultat imnurile celor două state. Ambii președinți au dus mâinile la inimă în timpul intonării imnului statului pe care îl reprezintă.

Gallery

Pentru vizita în România, programată pentru consolidarea cooperării în ceea ce privește securitatea regională, Volodimir Zelenski a optat pentru aceeași ținută pe care o poartă încă de la invazia rusă, din februarie 2022: pantaloni și bocanci tactici, bluză kaki militară, cu stema Ucrainei la piept. Vezi imagini mai sus!

De ce a venit Volodimir Zelenski la București. Prima reacție din România

Președintele Ucrainei a făcut primele declarații la scurt timp după ce a aterizat în România, pe rețeaua de socializare X (Twitter).

Am ajuns la București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru a consolida relațiile noastre de bună vecinătate.

Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care consolidează statul nostru, precum și pentru solidaritatea constructivă care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare.

Am construit deja și putem extinde cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni.

Vom discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea coalițiilor în domeniul aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii.

România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai neagră zi a noastră și al cărui sprijin devine tot mai puternic cu timpul. Sunt convins că această vizită va fi benefică pentru ambele noastre națiuni”, este mesajul transmis de Volodimir Zelenski.

Fotografii: Administrația Prezidențială YouTube

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni