• PRO TV
  • (P) Top filme cu King Kong la 90 de ani de la prima apariție cinematografică

(P) Top filme cu King Kong la 90 de ani de la prima apariție cinematografică

(P) Top filme cu King Kong la 90 de ani de la prima apariție cinematografică

În anul 2023, personajul King Kong marchează o aniversare specială. "Vedeta" împlinește 90 de ani de la debutul în cinematografie, în condițiile în care prima sa apariție pe marile ecrane a fost în filmul King Kong din anul 1933. Giganta creatură a impresionat publicul prin elementele de fantezie, acțiune, dar și cu mesaje dramatice și metafore complexe legate de societatea modernă.

Mai mult decât simple roluri ale imaginației, primele filme cu King Kong sunt socotite printre valorile clasice ale cinematografiei. În ciuda faptului că acum putem fi amuzați de efectele speciale folosite cu zeci de ani în urmă, trebuie să apreciem eforturile din acele momente, când tehnologia de astăzi era cu adevărat la capitolul SF.

Franciza King Kong s-a dezvoltat atât de puternic, încât constant au apărut noi filme cu King Kong - cel mai recent, în 2021, Godzilla vs. Kong. Imaginea lui King Kong a fost preluată și în jocuri de succes, cel mai cunoscut fiind King Kong: The Official Game of the Movie, din 2005, an în care s-a lansat desigur și un lungmetraj cu celebrul personaj monstruos.

Există de asemenea o mulțime de păcănele cu giganta creatură, printre care Mighty Kong de la Pragmatic Play, Return of Kong Megaways de la Blueprint și King Kong Fury de la NextGen. Pasionații de astfel de jocuri de cazino online nu trebuie să uite de importanța jocului responsabil și desigur faptul că toate aceste sloturi sunt exclusiv dedicate publicului adult (18+, Jucați Responsabil!).

Iată mai jos lista filmelor cu King Kong, într-o ordine care reprezintă doar o recomandare de vizionare transmisă de autorul acestui articol - fiecare își poate decide propiul top, în funcție de preferințe:

King Kong (1933)

Originalul merită întotdeauna atenție. Faptul că a pornit o franciză îi asigură calitatea, nu-i așa? Cu 90 de ani în urmă, acest film a impresionat, iar acum, din perspectiva noastră modernă, merită să vedem originala producție King Kong.

King Kong (2005)

De la trilogia Stăpânul Inelelor, regizorul Peter Jackson a trecut la King Kong. Revitalizarea seriei a fost marcată de acest film de lungă durată - 3 ore și 21 de minute. Rezultă o producție aproape de 2 ori mai lungă decât cea din anul 1933.

Kong: Skull Island (2017)

În acest film nu avem parte de distrugeri urbane, ci de lupte ale lui Kong cu animale uriașe și soldați umani. Intriga este foarte bine pusă la punct, iar scenele de acțiune sunt bine realizate, cu efecte speciale care captează publicul în această aventură de fantezie.

King Kong vs. Godzilla (1962)

King Kong vs. Godzilla înseamnă de două ori mai multă atractivitate, căci avem doi eroi fantastici. Cei doi monștri legendari s-au confruntat în ceea ce poate fi considerat atât film cu King Kong, cât și film cu Godzilla. Un clasic care nu trebuie uitat!

Godzilla vs. Kong (2021)

Aproape 60 de ani mai târziu, King Kong și Godzilla apar din nou împreună pe marile ecrane. Dincolo de intriga nu tocmai inspirată, cu recenzii negative din partea multor critici, filmul merită văzut pentru a compara evoluția cinematografiei, în oglindă cu producția din anul 1962.

King Kong Lives (1986)

Filmul King Kong Lives este un fel de continuare a celui din anul 1976, care se încheia dramatic. Interesant este că aici apare și o versiune feminină a lui King Kong, rezultând un cuplu cu totul inedit.

King Kong (1976)

Ajungem așadar și la filmul la care am făcut referire mai sus. S-a dorit un remake al originalului, un film clasic cu monștri. King Kong escaladează aici noul World Trade Center în final, în loc de Empire State Building.

Fiul lui Kong (1933)

Filmat și lansat în același an în care a fost oferit publicului primul film King Kong, lungmetrajul Fiul lui Kong s-a dorit a fi o continuare a acțiunii.

King Kong Escapes (1967)

Acest film poartă semnătura regizorului japonez Ishirō Honda, care a regizat numeroase filme Godzilla, inclusiv originalul din 1954. Acțiunea decurge în mod neașteptat pentru filmele cu King Kong, perspectiva fiind interesantă de urmărit, chiar dacă ar putea să pară uneori ridicolă. Este totuși un film relativ clasic, care nu trebuie ratat de către fanii King Kong.

 Licență ONJN: L2160797Y000396 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni