• PRO TV
  • Vladimir Putin cataloghează „inacceptabilă” ofensiva Israelului în Gaza: „Să oprim vărsarea de sânge”

Vladimir Putin cataloghează „inacceptabilă” ofensiva Israelului în Gaza: „Să oprim vărsarea de sânge”

Vladimir Putin cataloghează „inacceptabilă” ofensiva Israelului în Gaza: „Să oprim vărsarea de sânge”

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ofensiva terestră plănuită de Armata israeliană în Fâșia Gaza. Șeful de la Kremlin se teme că invazia va duce la victime civile „inacceptabile”. Din februarie 2022, ofensiva rusă în Ucraina a ucis peste 9.600 de civili nevinovați.

Gallery

Vladimir Putin a vorbit într-o intervenție la televiziunea rusă despre invazia pregătită de Israel în Gaza. Președintele rus consideră că „folosirea mașinilor grele (de război -n. red.) în zonele rezidențiale este o chestiune complexă, plină de consecințe grave” și că „victimele civile vor fi absolut inacceptabile”, a spus acesta, conform The Times of Israel.

Liderul de la Kremlin a apreciat că „cel mai important lucru acum este să oprim vărsarea de sânge”, adăugând că Rusia este gata să joace rol de mediator între cele două părți.

Turcia a încercat să fie mediator în conflictul Rusia-Ucraina, însă Vladimir Putin a impus Ucrainei condiții „inacceptabile” pentru oprirea războiului.

Din 24 februarie 2022 până în luna septembrie a acestui an, ofensiva rusă în Ucraina a ucis 9.614 civili nevinovați, potrivit Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru drepturile omului, un departament al Secretariatului Națiunilor Unite care lucrează pentru promovarea și protejarea drepturile omului.

Analiștii politici internaționali sunt de părere că Vladimir Putin este ultima persoană în măsură să dea sfaturi despre pace și să joace rol de mediator într-un conflict armat, în special unul de seama celui dintre Palestina și Israel.

Imagini impresionante din confruntările armate de la granița Israelului cu Gaza au determinat multe state să facă un apel la încetarea imediată a focului. Însă, israelienii au cerut evacuarea populației din Gaza City sau retragerea acesteia mai spre sud, pentru intensificarea tirului de artilerie. Armata a dat un ultimatum grupării Hamas pentru eliberarea femeilor și copiilor din Israel, răpiți în prima zi a atacului-surpriză.

Fotografii: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni