• PRO TV
  • Război Israel - Gaza | Doi israelieni, soț și soție, s-au întors în țara natală pentru a lupta cu Hamas

Război Israel - Gaza | Doi israelieni, soț și soție, s-au întors în țara natală pentru a lupta cu Hamas

Război Israel - Gaza | Doi israelieni, soț și soție, s-au întors în țara natală pentru a lupta cu Hamas

Gal și Adam trăiesc în New York de cinci ani. Aici s-a născut și fiul lor și credeau că pot începe o viață nouă, departe de conflictul care ardea mocnit în țara natală. Când Hamas a declanșat cea mai vastă operațiune militară din istoria ei, atacând cu rachete ținte din Israel, cei doi au decis să se întoarcă acasă.

Gallery

Pe 7 octombrie, familia și prietenii din Israel i-au „bombardat” cu mesaje și apeluri telefonice care anunțat dezastrul. Țara fusese atacată nemilos cu mii de rachete. Gal și Adam, doi israelieni stabiliți la New York, au fost șocați.

Este cea mai neagră zi din istoria Israelului”, a declarat Adam pentru CNN. El și soția lui nu și-au arătat fețele în acest interviu, pentru a nu atrage atenția asupra lor.

Partea rațională din mine spunea: mulțumesc lui Dumnezeu că suntem aici, nu în Israel. După acea ușurare inițală s-a instalat o dorință puternică de a pleca să ajutăm. Dacă nu mă duc acum în Israel, mai sunt eu cu adevărat israeliancă?”, a dezvăluit Gal. Imaginile de groază de la festivalul însângerat din Israel au impresionat-o pe Gal.

Gal și Adam, doi soți din Israel stabiliți în New York, discută în timp ce-și fac bagajele pentru a se întoarce în țara natală
Gal și Adam și-au făcut bagajele și s-au întors în Israel  |  FOTO:  CNN

Cei doi s-au îmbarcat în primul avion disponibil cu destinația Israel, însă nu au plecat singuri. L-au luat și pe fiul lor de doi ani. „Avem multe de pierdut aici”, încearcă să explice Adam decizia greu de înțeles a familiei sale. În timp ce oamenii fug din calea războiului, din Israel și din Gaza, ei se întorc să pună mâna pe arme. Vezi mai jos distrugerile provocate de rachetele Israelului în Gaza!

Gallery

Gal recunoaște că îi este frică, în special pentru că îl are e fiul ei după ea. „Zbor într-un loc din care toată lumea vrea să plece, dar e un impuls pe care nu-l pot explica. E ca și cum nu pot să fac altceva”, dezvăluie femeia.

Amândoi au servit în structurile militare a statului Israel. Ea a petrecut 3 ani și jumătate în Aviație, serviciu militar obligatoriu, el a fost în trupele speciale. Odată ce vor ajunge în țara natală, ei vor fi trecuți în trupele de rezervă și trimiși pe front, acolo unde va fi nevoie de ei.

Toți bunicii noștri sunt supraviețuitori ai Holocaustului și știm ce se va întâmpla dacă nu avem o țară. Pentru noi, să apărăm Israelul înseammă să ne protejăm viitorul”.

Vladimir Putin a catalogat „inacceptabilă” ofensiva Israelului în Gaza, după ce autoritățile de la Ierusalim au dat un ultimatum populației civile din Gaza City să părăsească orașul.

Fotografii: Getty Images/CNN

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni