• PRO TV
  • S-a aflat acum! Prin ce metodă vor avocații să îl scape pe Mario Iorgulescu de închisoare

S-a aflat acum! Prin ce metodă vor avocații să îl scape pe Mario Iorgulescu de închisoare

S-a aflat acum! Prin ce metodă vor avocații să îl scape pe Mario Iorgulescu de închisoare

În cursul zilei de 18 octombrie, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare, asta după ce în urmă cu patru ani a provocat un accident mortal, el aflându-se sub influența substanțelor interzise. Iată ce vor să facă avocații pentru a-l scuti pe fiul șefului LPF de închisoare.

Gallery

În anul 2019, Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a urcat la volanul mașinii sale sub influența alcoolului și a substanțelor interzise (cocaină), provocând un accident rutier mortal.

Fiul președintelui LPF a fugit în Italia, acolo unde se află și astăzi, iar avocații săi spun că nu poate fi adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa deoarece este bolnav psihic. Mai mult decât atât, apărătorii lui Mario spun că trei instanțe din Italia au stabilit că acesta nu ar trebui dus după gratii, el fiind internat într-o clinică de psihiatrie, dar și că sunt pregătite modalități puternice de atac, mai exact la CEDO.

„Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO. Momentan, nu am luat o decizie.

S-au pronunțat 3 instanțe de pe teritoriul Italiei, care spun că nu poate fi încarcerat, fiind bolnav, adică sunt 3 hotărâri în acest sens. Nu e un lucru inventat de avocați, de familie.

E un lucru certificat de o instanță, de experți în domeniu. Italia, stat european, spune că o asemenea persoană nu poate fi supusă acestor rigori. De altfel, și Tribunalul Ilfov a admis, prin recunoașterea hotărârii din Italia, că (n.r. - Mario Iorgulescu) suferă de afecțiuni psihice grave, s-a emis și un certificat de handicap. El este internat acum”, a declarat Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, potrivit GSP.ro.

De asemenea, Florin Durgheu, un alt avocat al lui Mario Iorgulescu, spune fără ezitare că fiul președintelui LPF „nu va face nicio zi de pușcărie”, invocând motivul problemelor psihice cu care s-ar confrunta.

„Autoritățile române nu și-au pus problema că Mario este chiar o persoană bolnavă, pentru că dacă nu ar fi nu ar sta internat într-o clinică de psihiatrie din Italia cât timp are rezidență în Italia, iar familia deține o proprietate la Milano. Niciun om sănătos la cap nu stă internat la psihiatrie în condițiile în care are apartament la Milano.

De fapt și de drept, și dacă i-ar fi doi ani, cinci ani sau 35 de ani, e absolut egal, deoarece Mario Iorgulescu nu va face nicio zi de pușcărie, autoritățile Italiei respingând definitiv solicitarea autorităților române de emitere a mandatului european de arestare.

Și din perspectiva asta era normal să avem parte de o abordare corectă, să nu se țină seama că Mario Iorgulescu este fiul președintelui LPF, care de fapt a fost ținta și prin fiu au vrut să lovească în domnul Iorgulescu. Asta se vede evident, din avion”, a spus avocatul Florin Durgheu, potrivit Prosport.

Foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni